Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mad Maxes menetben kaszaboló öregúr

Itt a képregény, ami a Logan című filmet is ihlette.
Hirdetés
Hirdetés

Párszor értekeztem már az éppen fellendülőben lévő magyar képregény piacról. Annak hála, hogy a képregény-filmek megint berúgták a keresletet a kínálat is kezd hozzá idomulni és nem csak füzetek, de egy-egy album is kiadásra kerül. Ha pedig márciusban jött Hugh Jackman utolsó Rozsomák kalandja R.I.P. Logan 2017. March 04. 12:13 , akkor a Kingpin kiadó arra gondolt, hogy mi lenne, ha kiadnák a film alapjául szolgáló Old Man Logan című remeket.

Logan
facebook.com/kingpinkiado
Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

Jól döntöttek!

Persze senkit olyant nem akarok elijeszteni ettől a képregénytől, akik látták már a filmet. A film eseményeit még csak nyomokban sem tartalmazza Mark Millar és Steve McNiven alkotása. Ők csupán a gondolat csírát ültették el James Mangold fejében. Kábé úgy, ahogy Alan Moore a Gyilkos tréfával tette Tim Burtonnél a Batman esetében.

Spoilerezés nélkül próbálok meg némi infót adni magáról a sztoriról.

50 éve már, hogy nincsenek szuperhősök. A szuper bűnözők összefogtak és egy éjszaka alatt eltüntették mindet. Aki pedig túlélte az akciót az elmenekült és bujdokol. Az USÁ-t, ami egy világégés után Mad Max kietlen világát idézi, a bűnözők osztották fel egymás között és ráadásul dinók flangálnak mindenfelé. A gazdálkodással idejét kitöltő Logant és családját aztán egy nap a Pókmobillal érkező, vak Sólyomszem keresi fel, egy titkos küldetéssel. Az egyébként visszavonult Rozsi pedig, mivel éppen rendesen meg van szorulva pénzzel, elfogadja Clint ajánlatát és beszáll mellé a kocsiba, hogy végigvigyék az egykori bosszú angyal küldetését.

Logan
facebook.com/kingpinkiado

Innen pedig beülünk a hullámvasútba és végigutazzuk velük az új világrenddel berendezkedett Amerikát, ahol ezernyi veszéllyel és gennyládával kell szembenéznünk. De úgy, hogy csak lapozol és lapozol és egyszerűen nem tudod letenni.

Már a Sötét Lovag Visszatér című Batman sztoriban is azt a fajta bátorságot, merészséget díjaztam Millernél, hogy eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha kedvenc szuperhőseink megöregednének, de velük együtt öregednének a bűnözők is, egy fajta alternatív síkot képezve. Most Mark Millar és Steve McNiven ugyan ezt teszik, csak Marvel hősökkel.

A Polgárháború és a Logan
Farkas Bazsi

A szerzőpáros munkái közül pár éve magyarul is megjelent a Polgárháború, ami szintén forradalmi sztori volt a Marvelnél. Bár a mozifilm csak merített belőle, és a képregény történetét csak nyomokban tartalmazza, azért aki csak a filmet ismeri, már neki is átjöhet, hogy a harmonikus és barátságos Marvel karakterek egymásnak eresztése mennyire bátor volt az alkotóktól. Most pedig tetszési indextől függetlenül párszor megint mellbevágnak, hogy kedvenc figuráink mivé lesznek egy világégés utáni anarchista rendben.

És ha már képregény, akkor had minősítsem pár szóban Steve McNiven rajzait. Amiket én nagyon bírok és valószínű pár évvel ezelőtt már a Polgárháborút is ezért sem tudtam letenni. A rajzok ugyanis könnyen értelmezhetőek és befogadhatóak, ugyanakkor nem elnagyoltak és rengeteg részletet tartalmaznak.

Logan
facebook.com/kingpinkiado

A Logan remekmű, ezt bizton állíthatom. Nem csoda hát, ha megjelenés után azonnal hiánycikk lett minden újságosnál és még egy hónap sem telt el a megjelenésétől, ám a kiadónak máris utánnyomási engedélyt kellett kérnie a Marveltől. De nyugi, mert megkapták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés