Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letisztult és elegáns a Google logója

Aki azt feltételezi, hogy csak kiválasztottak egy betűtípust a font mappából, aztán beszíneztették a szomszéd gyerekekkel, nagyon téved.
Hirdetés
Hirdetés

A kész logóig való eljutás nem nélkülözte sem az ötleteket, sem a tehetséget. Első látásra a Google logója egyszerű, Catull betűtípussal készült, mindenféle grafikai játékot nélkülöz, egyedül a színekkel operál. Mégis (nyilván a program hasznossága is tolta kicsit a szekeret) szinte a világ minden pontján ismerik és felismerik.

Első verzió
Nyugat.hu

Ahhoz azonban, hogy ennek utánanézzek, be kellett írnom a Google-be, hogy Google. És… Nem történt semmi. Megragadnám a lehetőséget, és innen üzennék a bátyámnak, hogy a világ nem szűnik meg létezni, ha ezt a lépést megteszem. Mindegy is.

A brazíliai Ruth Kedar által tervezett logó négy színt használ, ezekből a kék és a piros ismétlődik, a zöld és a sárga csak egyszer jelenik meg. Kedar szerint ez azt jelképezi, hogy a Google nem követi a szabályokat, egyfajta játékosságot ad a logónak.

Az első terveken még nem színes az egész név, csak próbál egy-két poént belecsempészni, ehhez használva a négy színt. Későbbiekben a két O betűvel kezdett játszani, az egyik esetben nagyítót formált, máskor célkeresztet. Amikor ezt is elvetették, a betűk eltolásával játszott, mintegy megtörve a formát, hiszen szerették volna, ha az általuk választott embléma magában hordozza ezt az üzenetet is.

Második verzió
Nyugat.hu
Alakul
Nyugat.hu

Ahogy azt sok híres logó is bizonyítja, gyakran az egyszerű, letisztult forma a nyerő. Így jutottak el végül ehhez a Gustav Jaeger által tervezett betűtípushoz, a játékosságot pedig egyszerűen színekkel oldották meg.

Nagyító+célkereszt
Nyugat.hu
Aranyos...
Nyugat.hu
Majdnem kész!
Nyugat.hu

Azóta kitaláltak még egy ötletet, hogy ezzel is jellegzetesebbé tegyék a Google emblémákhoz való viszonyát, ez pedig „Google Doodles” néven ismeretes. Az eredeti logó alkalmi változatai, amelyeket jeles eseményekkel, emberekkel kapcsolatban használnak.

100 alkalmi változat
Nyugat.hu

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés