Mi lenne a Star Wars Leia hercegnő, Padmé, Rey vagy Ahsoka nélkül?

A Star Wars nemcsak a lázadók és a Birodalom közti csatákról vagy az Erőről szól. Otthont ad a popkultúra talán legismertebb karaktereinek Obi-Wan Kenobitól és Darth Vadertől kezdve Baby Yodán és Boba Fetten át Han Soloig. Azonban a Csillagok háborúja univerzum nem lehetne teljes az erős, női egyéniségek nélkül: Leia hercegnő, Padmé Amidala, Rey vagy Ahsoka, hogy csak néhányat említsünk. Most összegyűjtöttük azokat a hölgy szereplőket, akik jelenlétükkel, bátorságukkal és merészségükkel alapjaiban rengették meg a messzi-messzi galaxist.

George Lucas 1970-ben sok tekintetben hozott váratlant az Egy új reményben azzal, hogy Carrie Fisher Leia hercegnőjének a vártnál több akciót és súlyt adott. Ő nem csak egy bajbajutott hercegnő, aki arra vár, hogy megmentsék, hanem olyan valaki, aki nem fél fegyvert fogni és harcolni azért, amiben hisz.

Lucas Leiát a kezdetektől a Csillagok háborúja hősének képzelte el, és a franchise azóta is folytatja az erős női trendet. Még az olyan animációs sorozatokban, mint A klónok háborúja és a Lázadókban is bukkannak fel női főszereplők, mint Ahsoka Tano, vagy az előzménytrilógiában szereplő Padmé Amidala és a folytatásban feltűnő Rey.

Természetesen a rangsornál meg kellett húzni a határt, mert ha a Star Wars animációs sorozatok, regények és képregények hatalmas adatbázisának minden nőjét belevennénk a felsorolásba, akkor egy olyan listát kapnánk, amit valószínűleg soha nem tudnánk befejezni. De lássuk, a Disney szerint kik voltak a legnagyobb hatással a messzi-messzi galaxisra!

5. Bo-Katan Kryze

Eredetileg mellékszereplőként tűnt fel a Klónok háborújában, később visszatért a Lázadókban, majd A mandalóri 2. és 3. évadában is, ahol egyértelműen közönségkedvenc vált belőle.

Disney+

Annak ellenére, hogy többször is letaszították és megtagadták tőle Mandalór uralmát, a 3. évadban végre elfoglalja méltó helyét a trónon. A Dark Sabre utolsó viselőjeként senki sem alkalmasabb nála arra, hogy a Birodalom által elszenvedett kegyetlenségek után vezesse a mandalóri népet.

4. Rey

Egyértelműen az egyik legerősebb karakter a folytatás-trilógiában. Rey Palpatine császár unokája, ám ezt szülei titkolták előle. A Jakku bolygón élt, mielőtt csatlakozott volna az Ellenálláshoz és miután felfedezte az Erőt, képes volt kapcsolatba lépni Kylo Rennel, az Első Rend feltételezett vezetőjével.

Disney+

Végül együtt találták meg Exegolt, ahol felfedezték, hogy Palpatine újra visszatért a galaxisba. Rey folyamatosan küzd a sorsával, azzal, hogy mi a helyes és mi a helytelen, végül pedig megmenti az egész galaxist.

Talán jogtalanul vette fel a Skywalker nevet, ez azonban nem von le semmit abból az inspiráló karakterből, akinek alig várjuk visszatérését a közelgő Jedi Rend filmben.

3. Jyn Erso

Az első Halálcsillag megalkotásáért felelős tudós, Galen Erso lánya a Lázadók egyik befolyásos tagja. A szabadságharcos Saw Gerrera, az ellenállási hőse nevelte fel. A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben ő vezette a küldetést, aminek a célja volt, hogy kiszabadítsa apját a Birodalomból, mielőtt az befejezte volna a küldetését és üzembe helyezi a Halálcsillagot.

Disney+

Az egész franchise egyik legmerészebb rablásában Jyn és maroknyi csapata betört a Scarifon lévő bázisra, ahonnan hosszú és keserves küzdelemben, életük árán is megszerezték a hatalmas űrfegyver tervrajzát, amit eljuttattak a lázadóknak.

2. Padmé Amidala

Az univerzum egyik kulcsfigurája, Luke Skywalker és Leia Organa édesanyja. Mint Naboo királynője és a Köztársaság szenátora, fontos szerepet játszott a bolygó felszabadításában és a galaxis politikai eseményeiben.

Disney+

Kapcsolata Anakin Skywalkerrel döntően befolyásolta a galaxis történetének alakulását, és bár figyelmeztetett Palpatine hatalomátvételére, nem tudta megakadályozni a Jedi Rend pusztulását.

Karakterét az előzmény-trilógiában és A klónok háborúja sorozatban mélyítették el. Ezenkívül kiemelkedő politikai hatalommal és stílusérzékkel is rendelkezett.

1. Leia

Bátran kijelenthetjük, nincs inspirálóbb női karakter, mint a Star Wars-univerzum első női szereplője, Leia Organa. Akárcsak az édesanyja, hihetetlenül diplomatikus, félelmetes harcos és nagyszerű vezető. Emellett ő taposta ki az utat, hogy a világ egyik legsikeresebb franchise-ában erős női karaktereket lássunk.

Disney+

Anakin Skywalker és Pamdé Amidala lányát, Bail Organa szenátor nevelte fel az Alderaanon. Felnőttként segít az eredeti trilógiában a Lázadásnak legyőzni a Birodalmat, és a folytatásokban tábornokként tér vissza, hogy szembe szálljon az Első Renddel.

Összességében Leia messze a Star Wars egyik legfontosabb és legjobban kidolgozott női karaktere.

+1 Ahsoka

Ahsoka karaktere 15 éve tűnt fel először a 2008-as Klónok háborúja című animációs filmben. Anakin Skywalker fiatal Togruta fajú padawanja egy bátor, hűséges és kíváncsi, ugyanakkor kicsit szkeptikus és mogorva karakter, akiből igen hamar közönségkedvenc és nem mellesleg a franchise első női jedi főszereplője lett.

Disney+

Sorsának további alakulását a Disney+-on augusztus 23-án induló élőszereplős sorozata mutatja be Rosario Dawson főszereplésével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!