Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Legyél kettesben önmagaddal, ettől nem leszel vesztes!

Mikor töltöttél érdemi időt saját magaddal utoljára? Egyedül beülni valahova nem feltétlenül csak a gyógyíthatatlan nyomorultság jele lehet.
-----

A kocsmákban, szórakozóhelyeken egyedül ücsörgő embereket általában sajnáljuk, mert bizonyára se kutyájuk, se macskájuk, aki szeretne ilyen helyekre járni velük, vagy megdumálták valakivel, de az illető lemondta, nekik meg muszáj meginniuk, amit rendeltek. Jobb esetben elsiklunk felettük, rosszabb esetben némi szesszel a gyomorban úgy érezzük, hogy mi megváltás lehetünk számukra és beszélgetést kezdeményezünk. Az fel se merül bennünk, hogy van, aki így érzi jól magát.

Azért nem kell túlzásba esni...

Próbáld ki az egyedül kocsmázást!

Több oka is van annak, hogy ezt javaslom. Az egyik, hogy rém szórakoztató, ahogy az emberek néznek téged, te szegény, aki egyedül ülsz valahol. Olyan dolgokra van időd, amikre eddig nem volt. Figyelni a többieket, figyelni a kocsmai kis ökoszisztémát és a magad szórakoztatására elemezgetni azt.

A másik nagy előnye a dolognak, hogy jut időd önmagadra! Elmerülhetsz a saját gondolataidban, egy kis időt tölthetsz veled. Ilyenkor rájön az ember, hogy néha önmaga is szórakoztató társaság tud lenni, ami érdekesebbé, nyitottabbá tehet, ha majd társaságban mulatsz.

És nem, attól, hogy néha ilyesmire vetemedsz még nem lesz belőled öregkorodra kígyókat, vagy madarakat gyűjtő őrült, aki egy nagy sötét házban lakik, ami felett mindig felhők vannak és a gyerekek labdái mindig a kertedbe gurulnak, vagy betörik az ablakod.

Ismerkedni is lehet egyedül

Woody Allen mondta, hogy ha valaki ismerkedni akar elég, ha beül egyedül egy kávézóba? Igaz ez minden szórakozóhelyre is. Persze nem árt, ha az ember rendelkezik bizonyos megnyerő külsővel, ami alatt nem a szépséget értem. Csak könnyebben megyek oda olyan emberhez, akin nem érzem, hogy nyakon szúr egy törött üveggel.

Ha pozitív kisugárzásod van, biztos lehetsz benne, hogy valaki előbb-utóbb leül melléd. Viszont sajnálom, abban nem lehetsz biztos, hogy az illető nem egy seggfej.

Egyébként, ha mindig ugyanazzal a csapattal jársz el és esélyt se adsz senki ismeretlennek, az biztonsági játék, ami néha jó, de elég valószínűtlen, hogy a baráti társaságod tagjain kívül nincs egy jófej ember se a földön. Vagy a városodban.

Ne a mobiloddal ülj le, hanem egyedül!

Azokra nem vonatkoznak a feljebb írt sorok, akik a mobiljukba hajolva töltik el ezt az időt.

Sőt nyugodtan otthon is hagyhatod a mobilodat. Igaz, az első fél órában feszélyezni fog, hogy nincs mit babrálnod, nyilván, ha nem vagy dohányos még nehezebb a helyzet, de megéri.

Természetesen ez az egész nem a barátok elhanyagolását jelenti és nem valami elbaszott indoklás akar lenni a magányra. Egyszerűen csak felgyorsult az élet és az egész világunkat a zsebünkben hordjuk, bármerre is vagyunk. Ennek megvan a pozitív oldala is, de a legrosszabb az, hogy nem töltünk elég időt önmagunkkal.

Nem, nem csak a kocsmában találhatod meg önmagad!

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a magunkra szánt időt csak a borozóban/sörözőben lehet eltölteni szólok, hogy ez fel sem merült bennem.

Baromi jókat lehet elmélkedni, vagy csak lenni önmagunkkal sportolás közben, vagy csak elmenni egyedül egy moziba. Csináltatok már ilyet?Ha attól félsz, hogy mit gondol a többi ember, akiket nem ismersz és soha többet nem látod majd őket, vagy félsz, hogy unatkozni fogsz, esetleg tartasz az új ismerősöktől, akik ilyenkor bukkannak fel, ne tedd! Legrosszabb esetben kiderül, hogy az egyedül mászkálás nem a te sportod és visszatérsz a bevált rendszeredhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra