Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Legszívesebben zombik darabolásával töltjük a szabadidőnket

Gengszterkedünk, utópisztikus világokban menekülünk nagyra nőtt radioaktív csótányok elől, és virtuális homokozóban legózunk. Ilyen játékokkal nyomatjuk napi nyolc órában.
-----

Elkészítettünk egy listát, amin összegyűjtöttük, hogy melyik játékokkal ütjük el a legtöbb időt. Úgy tűnik, imádjuk a folytatásokat, de ha a játékok témáit vesszük figyelembe, akkor azt vehetjük észre, hogy ugyanazt keressük, mint a filmekben, a sorozatokban, vagy a könyvekben.

Imádunk akciójátékokban városokat felrobbantani, zombik elől menekülni. Virtuális családokat szakítunk szét, csak, hogy kiéljük a szadisztikus hajlamainkat, és ha ezzel végeztünk, akkor cuki legóemberkékkel menőzünk.

Na, elég a szavakból, mutatjuk, hogy mikkel kockulunk napi egy műszakban:

The Sims 4
theodysseyonline.com

10. The Sims 4

Sokaknak nem tetszett a játék, amikor kijött, amit meg is tudunk érteni. A készítők elég befejezetlen munkát dobtak piacra, és azzal próbálták nyugtatni a népet, hogy majd ingyenes frissítésekkel javítanak a játékon, amibe a játékosok kívánságait is beleépítik majd. Sokan hagyták ott a játékot, mert nem voltak hajlandóak a frissítésekre várni, úgyhogy a sorozat régi fénye egy kissé megcsappant. Azért még így is rengetegen vannak, akik azzal ütik el az idejüket, hogy virtuális életeket igazgatnak .

Vannak olyanok is, akik elég pszichopatán tolják a játékot. Például ott volt az a játékos, aki vízbe fojtotta a Simjét, aztán a temetés meghívójára meg ráírta, hogy mindenki fürdőruhában jelenjen meg. Vagy az olyanok, akik befalazzák a gyerekeket, ha nem mennek időben iskolában. Igen, ilyen egy realisztikus életszimulátor.

9. Rise of the Tomb Raider

A '90-es években robbant nagyot a Tomb Raider a maga kis kockás grafikájával, meg a véletlenül túl nagy mellekkel megáldott főhősével. Később Angelina Jolie alakította a sírrabló karakterét a filmekben, kisebb, nagyobb sikerrel. A mostani reboot láz ezeket a filmeket is elérte, úgyhogy hamarosan új filmek készülnek Lara Croftról. A főszerepre pedig nem mást szemeltek ki a készítők, mint Daisy Ridley-t, a Star Wars legújabb részéből ismerős Rey-t.

A játékok is hasonló ráncfelvarrást kaptak, amikor megjelent a 2013-as Tomb Raider. Rengeteg újítást, és egy teljesen új sztorit raktak össze a készítők, amit a rajongók, de szinte az összes gamer imádott. Pár hónapja jelent meg a Rise of the Tomb Raider, ami tovább viszi Lara történetét, és hasonló sikereket ért el, mint a megelőző rész.

Superhot
SUPERHOT

8. Superhot

Nemrég írtunk a játékról Minden idők leginnovatívabb FPS játéka 2016. March 15. 08:35 , amiben az idő veled együtt mozog. Az érdekes koncepciónak és az izgalmas játékmenetnek meglett az eredménye, hiszen nemrég jelent meg a játék, de már most a toplista 8. helyén áll.

A játékosok imádják az egészet, az egyetlen kifogásuk az, hogy a túl rövid a történet. A rutinosabbak egy óra alatt végigtolják a játékot, de még a lassabbaknak sem kell több két-két és fél óránál. Abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy az idei év egyik legjobb játéka a teljesen függetlenül fejlesztett Superhot.

7. FIFA 15

A FIFA játékok szinte egyidősek a számítógépekkel. Nem is nagyon emlékszünk arra az időre, amikor a fociszimulátor még nem létezett. A játék helyből gólt rúgott, hiszen már az első részével hatalmas sikert arattak. Később még Gundit is bevonták a készítők, úgyhogy a tévés személyiség volt a meccsek narrátora.

Sok újdonságot nem hoznak az évente megjelenő részek, hiszen sztori híján inkább csak a grafikán javítgatnak és a csapatokat cserélgetik benne. Minden részben újabb labdarúgók közül is válogathatunk, de a teljesség érdekében új animációkat is csinálnak, hogy élethűbb legyen az arrogáns gólöröm. Annyi biztos, hogy a játéknak 15-ös kiadása csak addig lesz a toplistán, amíg megjelenik a 2016-os változat.

Lego Marvel's Avengers
Youtube

6. Lego Marvel's Avengers

A Lego játékainak szinte bérelt helye van a toplistákon, köszönhetően annak ,hogy szinte évente adnak ki újabb szoftvereket, meg annak is, hogy a popkultúra legkedveltebb karaktereit elevenítik meg. A Lego a Star Wars játékokkal kezdte - annak is jön a következő része hamarosan Hamarosan a LEGO világában is átélhetjük az Ébredő Erő történetét 2016. February 03. 21:08 - de mára már szinte az összes kultfilm történetén végigroboghatunk cuki kis legófigurákkal.

A sikert valószínűleg annak köszönheti, hogy minden korcsoport értékelni tudja ezeket a játékokat. A kicsik örülnek a Lego megszokott poénjainak, a felnőttek pedig meg imádnak egy kicsit fiatalnak érezni magukat.

A legújabb Lego játék népszerűségéhez még hozzátesz a Marvel mozik sikere, hiszen ezeket tényleg mindenki imádja. És mélyen mindenki arra vágyik, hogy egy kicsit átélhessék, hogy milyen Tony Starknak lenni.

Dying Light
Softpedia.com

5. Dying Light

Régen a vámpírok voltak a menők, előtte a farkasemberek, most pedig a zombik éráját éljük. Tarolnak a filmekkel, a sorozatokkal, de még a képregények és a könyvek világában is. Nem meglepő, hogy a mai játékok egyik legsikeresebbike is zombikkal foglalkozik. Méghozzá nem is akárhogyan!

A címből már meg lehet tippelni, hogy a játékban nagy szerepe lesz a fénynek. Amikor beesteledik, akkor a virtuális zombik begyorsulnak, de még mutánsok is megjelennek, amik inkább néznek ki egy kifordított yetinek, mint élőhalottaknak. A játékosnak így kell végignavigálnia egy városon, miközben néha megkergetik ezek a lények, hogy teljes legyen a para faktor. A játékban egyébkén nagy szerepe van a parkournek is, hiszen úgy lehet a legkönnyebben meglépni a zombik elől, ha a házak tetején futkározunk.

4. Far Cry 4

Újabb reboot szerű folytatás. A játék fő sztoriszála egy csapat huszonévest követ, akik egy szigeten nyaralnak. Aztán megjelennek a modern kori kalózok, és vége az idillnek. A főhősünk bátyját helyből fejbe lövik, a többi barátját pedig elrabolják. Ezután azon kell dolgoznunk, hogy kiszabadítsuk őket, miközben a helyieknek is felszabadítjuk a banditák uralma alól. Ja és közben felrobbanthatjuk a fél dzsungelt, mert csessze meg a természet.

A játékban még nagy szerepe van a gyűjtögetésnek. Különböző vadállatok bőréből csinálhatunk magunknak táskákat, amiben több lőszert tudunk hordani. De a legjobb az az, amikor a védettnek nyilvánított bengáli tigriseket kell levadásznunk, hogy csini új rucit csináljunk magunknak. Tényleg csessze meg a természet, a divat sokkal fontosabb.

Minecraft
Antivirus

3. Minecraft

MÁJNKRÁFT?! Sokan utálják a játékot, de legalább háromszor annyian szeretik a virtuális legóként elhíresült game-et. Sztorimód nincs, viszont kapunk egy szinte végtelen világot, ahol bármit kibányászhatunk, és a kedvünk szerint felhasználhatjuk. Át is kreftelhetjük őket, és így lesz homokból mondjuk ablak, botokból és néhány vasrúdból csákány és hasonlók.

Az építményeinket nem szeretik a játék gonoszai, ezért meg kell védenünk magunkat zombiktól, íjászkodó csontvázaktól, meg a creeper nevű teremtménytől, ami suttyó módon mögénk lopózik, aztán öngyilkos merénylőként felrobbantja magát, meg minket is. De találunk gyilkos halakat tengeralatti templomokban, átmehetünk a pokolba, ahol bombákat lövöldözik ránk egy nagy szellem, és elmehetünk a Végre is, ahol egy sárkánnyal kell megküzdenünk. Ja, és mindezt úgy, hogy az egész világ kockákból van felépítve.

Fallout 4
Kotaku.com

2. Fallout 4

Itt egy újabb játék, aminek már a negyedik részével játszhatunk. Elég sok van belőlük mostanában, nem? A game lényege az, hogy egy alternatív, hatvanas évek kinézetű világban kirobban az atomháború. Főhősünk még időben lépett és vásárolt magának, meg a családjának néhány helyet egy földalatti bunkerben, ahol kihúzhatják amíg megszűnik a sugárzásveszély. De kiderül, hogy az egész egy átverés, az asszonyt jól megölik, a gyereket elviszik, a főhőst meg lefagyasztják pár évre.

A csókánk végül felébred, és a kietlen, sugárszennyezett világban próbálja megtalálni a gyerekét. Közben megkergeti néhány mutáns állat, néhány zombiszerű emberállat is, és a törvényen kívülálló fosztogatók. Ja, és még kutyánk is lehet, hogy ne érezzük magunkat egyedül.

Nörd körökben akkora volt a felhajtás a játék megjelenésekor, hogy egy csomó ember teljesen elvágta magát a külvilágtól, csak hogy nyugiban játszhasson. Sőt, még pornót sem néztek, a Pornhub aznapi látogatottságában több, mint 20 százalékos esést regisztráltak.

GTA V
Rockstargames

1. GTA V

Senki számára nem meglepetés, hogy a GTA ötödik része több évvel a megjelenés után is minden toplista tetején csücsül. A játék előző installációi is hasonló sikereket értek el, szóval kérdéses sem volt, hogy az ötödik részt is mindenki imádni fogja. A PC játékosoknak többet kellett várniuk, hogy Los Santos utcáin játszanak rajos gengszterekként, de pont emiatt a várakozás miatt lett a számítógépes változat is hatalmas siker.

Sztoriból nem egyet, hanem helyből hármat kapunk, amik itt ott összeforrnak a teljes nerdgasm elérése érdekében. Játék közben váltogathatunk a karakterek és a sztori között, és amikor ezek hárman összetalálkoznak, akkor saját magunk megmentése érdekében is röpködhetünk az egyik testből a másikba.

A játék online változata is hatalmas sikernek örvend. A legjobb, hogy most már a barátainkkal ökörködhetünk, és lőhetjük szét az egész várost igazi GTA stílusban. Sőt, annyira közkedveltek az ilyen session-ökről készült felvételek, hogy néhányan meg is gazdagodtak belőlük a Youtube-on.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra