Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Láttál már ekkorát? Zavar, ha pattog a szádban?

Mitől pattog az a francos pattogós cukorka, és mekkora a legnagyobb gumikukac? Van akkora gumimaci, aminek beülhetek az ölébe?
Hirdetés
Hirdetés

Két kérdést vetett fel számomra Jimmy Fallon imádott műsora:

Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

Mitől pattog az a rettenetes pattogós cukorka?

Mekkora a világ legnagyobb gumicukra, és hol lehet beszerezni?

Kezdjük a videóval, önmagában is nagy élmény, aztán megpróbálunk választ találni erre a két, lássuk be nagyon fontos kérdésre.

Ebből kiderül, hogy miért ezek a kérdések

Mitől pattog a pattogós cukor?

A rettenetes szót azért használtam, mert én már gyerekkoromban is undorral és némi tisztelettel figyeltem, ahogy társaim pezsgőtablettát esznek. Sose leltem benne örömömet. Nálunk ez a lányoktól indult, aztán persze átvettük mi is, sőt egyszerre próbáltuk megenni az összeset, mert kiskorunkban valahogy kötelező volt bebizonyítani, hogy ha a lányok hülyék, akkor mi százszor hülyébbek vagyunk! Legtöbbször sikerült.

Ez később se változott. Nem bírtam a savanyú cukrot, és ki se mertem próbálni a Harry Potterből ismert Mindenízű drazsét, akkor se ha biztosítottak róla, hogy a kísértet ízűt még nem rakták a csomagba.

És ugyanez volt a helyzet a pattogós cukorral. Egy ideig azt hazudtam, hogy szeretem, igazából fogalmam nincs, hogy miért, de az ember életében vannak ilyen teljesen felesleges füllentések.

Mi lehet a pattogós cukorban? Nanobotok? Erősen kétlem, akkor nem ennyibe kerülne. Puskapor? Oké, ez még nagyobb hülyeség. Hát akkor mi az a bizonyára rém természetes anyag, ami a nyálunkkal érintkezve kiváltja a bulit? A válasz csalódást fog okozni minden összeesküvés elmélet kedvelőnek. Sajnos tényleg természetes anyag váltja ki a pattogást és nem kristályosodott űrlény vizeletből készül a cucc. A benne lévő szén-dioxid szabadul fel, amikor a nyálad leoldja a cukrot és kezd el pezsegni, illetve pattogni. Hát egy zseni volt, aki kitalálta.

A legnagyobb gumicukor. Rekord!

Miután a gumicukor természeténél fogva eléggé formázható, ezért külön kell választanunk, hogy a legnagyobbat, a leghosszabbat, a legmagasabbat keressük-e, illetve kérdés, hogy a gumicukrokból készült építményekkel mi a helyzet. A legegyszerűbb, ha már a videó a kiindulási pontunk, hogy rákeresünk arra a böszmenagy kukacra. Meglepődik bárki, ha azt mondom, hogy van róla videó?

De menő lettem volna ezzel az oviban

Szerencsére elsütnek róla péniszes viccet is, úgyhogy nekem nem kell. OKé, ez tényleg menő cucc, de amikor azt mondjuk, hogy legnagyobb, a szemünk előtt egy hatalmas, 20 méteres, ijesztő gumimaci lebeg, nem? Az is van! Ugyan nem 20 méter magas, egyébként még csak nem is ijesztő, de azért erre is mondhatjuk, hogy menő.

Elég tisztességes méretei vannak

Ezt a medvét itt tudod megvásárolni, ha van édesszájú ismerősöd, érdemes felvenni a reakcióját.

Mi maradt ki? A gumicukor építmények! Az emberiségből kiindulva, vannak nagyon izmos kreálmányok ebből az alapanyagból. Vannak bizony, bár Dunára néző gumicukor lakást nem találtam. Mivel érzem, hogy elkapott a gumicukor gépszíj, most csak az abszolút kedvencemet mutatom be nektek.

Mellé átállnék

Egyébként nem szabad alábecsülni az otthoni gumicukor készítést sem főleg, ha valakinek a kólás a kedvence!

Ilyenkor használják a gyönyörű szót, nem?

Zárásképpen, pedig találtam ezt a gumipitont, ami bizony még a gumikukacnál is hatalmasabb!

Házibuliba chips helyett?
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés