Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Majdnem az űrben jártunk

Tegnap közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen láthatták először az érdeklődők Lengyel Balázs filmjét az Agora Savaria Filmszínházban.
-----

Különös egyéni látványvilágú film olyan humorral, ami nem jellemző a mai magyar filmgyártásban. Humorában megnevezhetném A tanún kívül például Wes Andersont is, szerintem mindenképpen egyedi film” - vélekedett a főszereplő Keresztes Tamás.

Lajkó a főszereplő
Vertigo Média

És valóban, a körülbelül 90 perces mű egyfajta tükröt állít az ötvenes évek történései elé, miközben a mindennapok problémái is megjelennek a filmben. Mit is értek ezalatt pontosan?

Például azt, hogy remek párhuzamot lehet vonni a főhős megpróbáltatásai és a mai emberek élete között. Több százan élnek együtt kisebb-nagyobb terhekkel nap, mint nap, arra várva, hogy egyszer majd valaki feloldozza őket, ahogy a filmben Lajkó is. De megjelenik a folytonos versengés is, amiben mi is élünk minden nap. Ugyanakkor fontos üzenetet is hordoz a történet: fontos, hogy figyeljünk egymásra és ne csak a győzelmet, az előbbre jutást hajhásszuk egyfolytában. Néha szükség van arra, hogy ne magunkat, hanem barátainkat, családunkat helyezzük előtérbe, még ha ez némi lemondással is jár.

Lajkó a versenyen
Vertigo Média

Szintén egyik sarkalatos pontja a műnek a diszkrimináció. Bár ma már elvileg mindenki az esélyegyenlőségre törekszik, mégis akadnak olyanok, akik valamilyen oknál fogva háttérbe szorulnak, akár csak Lajkó a történetben, akit származása miatt nem ismertek el.

Ezek az életigazságok itt-ott humorral megspékelve jelennek meg a műben, aki szeretne tehát egy jót szórakozni, és érti a szatírákat, az keresse fel minél hamarabb a legközelebbi mozit és nézze meg a filmet.

Lajkó-Cigány az Űrben előzetes

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra