Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kutyás nyugiszobát minden egyetemre!

Vizsgaidőszak előtt és közben jól jön egy kis dögönyözés, főleg, ha még a jegyeinken is javíthatunk vele.
-----

Bénulások és idegi megbetegedések kezelésében kulcsfontosságú szerep jut a terápiás kutyáknak - ezzel nem mondunk újat. Feltétel nélküli bizalmukkal és vidámságukkal képesek elérni, hogy a beteg ellazuljon. Emellett különböző tanulmányok azt is kimutatták, hogy a kutyákkal való érintkezés csökkenti a vér kortizonszintjét, tehát tulajdonképpen a stresszt. A terápiás ebek egyetemen való foglalkoztatása újdonság, azonban a hatás garantáltan nem marad el.

stuff.co.nz

Egyre több egyetemnek megtetszik a kutyás nyugiszoba ötlete. Sajnos, Magyarországra még nem ért ide az őrület, de reméljük, hogy követjük majd a kanadai, a bostoni és a lancashire-i intézmények példáját. A bostoni Tufts Egyetemen nyolc terápiás kutya áll a hallgatók rendelkezésére, akik ki is használják a lehetőséget. Itt a diákok feladata csupán az etetés, a simogatás és a felhőtlen játék. Cserébe pedig kapnak egy kis vizsga előtti stresszoldást. Az igazgató, Michael Bliss tanulmányai során maga is részt vett egy hasonló programban, így nem volt kérdés, hogy mivel segít hallgatóinak a vizsgaidőszakban.

Egy kis kutyás relax sosem árt
David Shaffner

Idén a lancashire-i egyetem vezetősége is úgy döntött, hogy beveti a kutyás erőket. Ők egy japán kutatásra alapozták a programot, miszerint a diákok sokkal jobban teljesítenek, ha kölyökkutyák és/vagy kismacskák közelében töltik szabadidejüket. Eszerint azonban az igazán hatékony stresszoldás csak kölykökkel lehetséges.

Az angol program egyébként 2 in 1, hisz a dögönyözhető kutyusokból vakvezető ebek lesznek. Az egyetemi környezet és az emberek közelsége segít, hogy később jobban tudjanak alkalmazkodni és igazán jó segítők lehessenek. A hallgatók a jelképes egy font befizetése után korlátlanul szívhatják magukba a kis szőrgombócok által kibocsátott vidámságot és nyugalmat – amiért mi hihetetlenül irigyeljük őket.

A Dalhousie egyetemen is hódítanak az ebek

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra