Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Küldj ölelést plüssállaton keresztül!

Mindenkinek szüksége van az ölelésre.
-----

Mindenkinek szükséges az ölelés és amikor távol vagyunk szeretteinktől nehéz azt a szeretetet pótolni, amit személyesen nyújtanak. Ám olyan időket élünk, hogy már ez sem akadály! A Parihug plüssök segítenek átvészelni az akadályt jelentő távolságot.

parihug.com

A plüssöket eleve úgy tervezték, hogy ölelésre alkalmasak legyenek, szóval nem is túl picik, de nem is átérhetetlenek. Érdemes párosával használni őket, mivel amikor megöleled az állatkát, a párja érzi az ölelés erejét és időtartamát és rezgésekkel közvetíti azokat a plüss gazdájának. A plüssállatokat wifis applikációval vagy bluetooth-szal is egymásra lehet csatlakoztatni és egyszerre több embernek is lehet ölelést küldeni vele.

Xyla Foxlinnak, a Parihug kitalálójának az ötlet akkor jött, amikor távkapcsolatban élt. Mérnöki képességeit bevetve kitalálta azt, hogyan lehet ölelést küldeni virtuálisan. Egyetemi ösztöndíjából vett egy adag kapcsolótáblát és érzékelőket és elvégzett pár operációt különböző plüssállatokon.

A Parihug szerint az effajta fizikai kontaktus képes arra, hogy az ember oxitocint termeljen, ami például egy Skype hívásnál nem feltétlen történik meg. Habár nincs alátámasztva, hogy az ölelésrezgések tényleg hormonokat szabadítanának fel, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy plüssállat meleg ölelése jobban esik, mint a telefon képernyőjének bámulása.

mashable.com

A Parihugot távkapcsolatban élőknek, kisgyerekeknek, különélő testvéreknek, hosszantartó kórházi betegeknek, olyanoknak, akik nem részesülnek sok ölelésben, down-szindrómásoknak és öleléskedvelőknek tervezték.

A Parihugot az elkövetkezendő 3 hónapban fogják piacra dobni, induló ára 75$/plüssállat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra