Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ki mondta, hogy a pizza iránti szeretet nem juttathat be az egyetemre?

Az amerikai lány nem akármilyen egyetemre, a Yale-re nyert felvételt!
-----

Vannak egyetemek, amik a tanulmányi eredmények mellé egy rövid esszét is kérnek a jelentkezőtől. Egy ilyet lehet, ijesztő megírni, mert úgy kell magadat fényezni, hogy közben szimpatikus maradj, de legyél közben érdekes is és ne írj olyan sablon dolgokat, amiket mindenki un és akkor még gondold át, hogy mi unalmas másoknak és mi nem. Szóval elég összetett, és épp ezért talán ha lazán veszi az ember, még jobban is el tud sülni a dolog.

A tennessee-i Carolina Williams márciusban tudta meg, hogy felvételt nyert a Yale-re. Ez már önmagában nagyszerű hír, de ami még jobbá teszi a történetet, az az, amikor megkapta a levelet arról, hogy miért vették fel.

twitter.com

A max 200 szavas írásban azt kellett leírnia a jelentkezőknek, hogy mit szeretnek csinálni. Általában itt olyan tanórán kívüli foglalkozásokat írnak, mint a sportolás, képzőművészet, zene. Carolina más oldalról közelítette meg a dolgot.

„Amikor a pizzafutár csenget, mint Pavlov kutyája, egyből nyáladzok a hangra, mely a sajtos drágaságom érkezését jelzi” – írta esszéjében.

Az egyetem válaszlevelében röviden az állt, hogy a felvételiket értékelő tanár maga is nagy pizzarajongó és hangosan nevetve olvasta Carolina esszéjét. Véleménye szerint a Yale szerencsés lenne egy ilyen kreatív személlyel.

Habár a lány végül másik egyetemet választott, a sztori erős motiváló hatással bírhat. A pizza pedig király.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra