Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kezd parkban ivós idő lenni, beszéljünk a szabályairól!

Bizony, vannak szabályai. És most nem arra gondolok, hogy ne igyál a parkban, mert közterület és megbüntetnek.
-----

Erre mindig úgy tekintettem, mint megtűrt dologra. Persze, elvileg nem szabad, de ha 20-25 fokban kiülsz a haverokkal egy-két sörre, vagy némi fröccsre, akkor nem hiszem, hogy olyan nagy bűnt követnél el.

Persze ezt is lehet így, meg úgy csinálni, sőt egy ideig le se akartam írni ezeket a dolgokat, mert annyira evidensnek tűntek. Ahogy annak se kellene szerintem külön cikket szentelni, hogy a széklet a wc-be való, mégis múltkor az egyik kocsmában nem benne, hanem mellette foglalt helyet. Van, akinek magától értetődik, másoknak annyira nem. Ez most azoknak szól, akik nem vágják az ilyen és ehhez hasonló dolgokat. Szóval, ha egy icipicit odafigyelsz a parkban ivás szabályaira, akkor a másnap arra haladó emberek nem fogják szidni édesanyádat.

Az első és legfontosabb, ne szemetelj!

Ez is jobb, mint a szemetelés
Vágvölgyi Bálint

Tudom, hogy kit érdekel, meg úgyis összeszedik, meg ettől olyan menőnek érzed magad, de szedd össze az üvegeket, dobozokat magatok után és vágd ki a kukába. Semmi bajod nem lesz tőle, max elvágod magad egy törött üveggel. A sebek időtlen idők óta menőbbnek számítanak, mint a szemetelés.

Ha padon ülsz, akkor a padon ülj

Sok fiatal nem tudja, hogyan kell rajta ülni
Vágvölgyi Bálint
Ha padot választotok, akkor a padon üljetek, ne a támlán! Ez is olyan indokolatlan böszmeség. Vagy nem tudsz rendeltetésszerűen használni egy padot, ami lássuk be szomorú, vagy ettől akarsz megint menőnek tűnni, ami még szomorúbb. Kialakítottak valamit azért, hogy ráülj, de te nem Úgy ülsz rá. Te kis lázadó.

Ne üvölts

Ez nem csak a parkban ivás szabálya, úgy általában ne üvölts. Ezen a ponton elengedem az érvelést, képet se mellékelek. Csak ne.

Ne basztasd az áthaladókat

Ne zavarj senkit!
Nyugat.hu

Akit már ért atrocitás parkban fetrengő, részeg hülyegyerekektől, osztja a véleményemet, miszerint a basztatás ide a helyénvaló kifejezés.

Szóval, nem a te tulajdonod a park, és ha olyanok mászkálnak ott, akik esetleg szeretnék rendeltetésszerűen használni, azoknak ezt engedjük meg. Ne kelljen a gyerekeknek a részeg testedet kirángatniuk a hintából, mielőtt használnák. Ha valaki esetleg kutyát sétáltat, engedjük el a vágyat, hogy ciccegjünk a kutyának, mert az vicces. Ha valaki kocog, fojtsuk el magunkban az amúgy roppant elegáns és kedves hujjogást és füttyögést.

Ne az úton, játszótéren, pályán ülj

Senki nem zavar senkit
Unger András (mobilfotó)

Ezt hozzácsaphattam volna a "padon ülj" fejezethez, de inkább kiemelem. A park rendeltetésszerű használatát nem jó dolog akadályozni. Mások se mennek be a kedvenc kocsmádba kosarazni, ha mégis, nyugodtan szólj nekik. Persze ebben az esetben logikus a kérdés, hogy akkor mégis hova a francba üljünk a parkon belül? Aki látott már parkot tudja, hogy általában van nekik félreeső, kicsit kevésbé gondozott részük, esetleg egy pad, mindentől távol. Az lesz a jó hely!

A tavasznak és a nyárnak egy aranyos hozadéka, hogy baráti társaságok ülnek körben, beszélgetnek és igen, közben esetleg legurítanak pár valamit. Amíg ezt normálisan csináljuk, nem zavarunk senkit és próbálunk tekintettel lenni a környezetünkre, meg a többi emberre, addig nincs is ezzel baj.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra