Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sok pénzt akarsz elkölteni egy magyar képregényre? Ezeket a címeket keresd!

Batman, Pókember, 300 és Sin City, nagyjából ezek jelentik most az elitet.
-----

A képregény filmeknek hála, megint egy újabb aranykor köszöntött be a magyar képregényes piacra. Ami egyébként azt jelenti, hogy sok sorozat ismét Főnix madárként támadt fel, az olvasók és gyűjtők pedig csak kapkodják a fejüket a friss megjelenések kapcsán. Az újságosoknál és könyvesboltokban beszerezhető füzetek és kötetek mellett sokan régebb kiadott műveket is keresnek, hiszen egy gyűjteményt folyamatosan kell gazdagítani. Tavaly nyár közepén már adtunk egy kisebb körképet a legdrágább magyar nyelvű képregényekről, a piac azóta egy kicsit megváltozott, szóval most újra górcső alá vesszük a témát.

Kegyvesztettek

A legutóbbi lista ászai voltak a Batman Hush és Polgárháború kötetek. Nos úgy néz ki, ezek értéke igen csak megcsappant. Ugyan a Batman Képes Kiadós köteteiért még mindig elkérnek 15.000 forintot, ennyit azonban most már csak igen kevesen hajlandóak kifizetni. Az ok pedig az, hogy időközben az Eaglemoss kiadta a történetet kemény kötéses formában, és a használt kötetek árának töredékéért. A Polgárháború ugyanígy járt. A Kingpin ugyanis újra kiadja a sztorit, igaz, hogy a korábbi két kötet helyett egy karcsúsított egy albumos verzióban, ám ez éppen elég volt ahhoz, hogy a csillagászati árakat, most már senki se csengesse ki.

Batman Hush új köntösben, hamar lement az ára ennek a sztorinak
Farkas Bazsi

Hasonló sors várhat a Batman - Arkam Elmegyógyintézetre, amiért most 10-15 ezer forintot kérnek el, ám az idén januárban indult Eaglemoss sorozatban ez a történet is újra kiadásra kerülhet, ha, a sorozat megéri az 52. részt. A Wikipédia szócikke szerint ugyanis az angol sorban itt következik majd, az egyesek szerint igen csak túlértékelt, Batman sztori.

Új csillagok, régi ászok

Már a tavalyi lista után is kaptam hideget meleget, hogy volt, amit lehagytam pedig aztán a haszon után két kézzel kapó képregény kufárok előszeretettel nyerészkednek rajta. Megpróbálom most ezt a gyerekbetegséget kikezelni.

Amik továbbra is súlyos pénzekért cserének gazdát: Batman: Gyilkos tréfa, Sin City – A nehéz búcsú, Ölni tudnál érte. Mivel nem akarom önmagam ismételni, ezért aki kíváncsi ezek árfekvésére, az klikkeljen ide .

Maus

Maus
Farkas Bazsi

A szuperhősök helyett egerek és macskák a főszereplői Art Spiegelman képregényének, amit az élet ihletett. A Második Világháború borzalmait meséli el a történet. Bár nem a legkeresettebb kötetek között van, ára így is eléggé borsos, egy szép állapotú albumért 10-12 ezer forintot kérnek az eladók.

Sandman, az Álmok Fejedelme 1.: Prelűdök és noktűrök

Sandman
Farkas Bazsi

2009-ben adta ki Magyarországon a Cartaphilus Könyvkiadó Neil Gaiman mesterművét a Sandmant, ami 4 kötetet ért meg nálunk. Bár a képregényes zuhanyhíradó folyton arról suttog, hogy lesz majd még ennek folytatása, egyelőre nem sok hivatalos megerősítést kapott a dolog. Szám szerint egyébként egyet sem. A lényeg azonban, hogy a kötet, a sorozat első része, amolyan a magyar képregényes Szent Grál, ha valaki hajlandó tőle megválni akkor az ár alulról nyaldossa a 20 ezer forintot. Hogy ki hajlandó érte kifizetni ennyit az egy másik kérdés, de amúgy is elég kevés a kínálat belőle.

300

300
Farkas Bazsi

Ha drága képregényekről van szó, akkor előbb, utóbb kilyukadunk Frank Millernél. A 300 az egyik fő műve ez kétségtelen. Annak idején 5000 forint volt újonnan a kötet, azóta pedig az ár megduplázta, majd megtriplázta magát. Az biztos, hogy az ár és a képregény szöveges tartalma nem egyenesen arányos. A lényeg, hogy a 300 képregény még mindig nagyon keresett és jól megkérik az árát, átlagban 15 ezret kérnek el érte.

Batman: Az első év

Batman Első Év
Farkas Bazsi

És akkor jöjjön még egy Frank Miller és még egy Batman. Az Első év, egy vékonyka füzetnek mondható az előbb felsoroltakhoz képest. Miller zsenialitása azonban ott van minden lapon. A képregény valahogy épp a műfaj mélyrepülésénél látott napvilágot és, aki nem volt naprakész az bizony lemaradt róla. Bánhatja. 7000 forintnál kezdődik az ára, és egy patika tiszta példányért 10 vagy akár 12 ezer forintot is elkérnek.

Peter Parker Pókember

Igazi old school kikapcsolódás a Peter Parker Pókember
filmpalota.hu

Egy nem is annyira régi sorozattal zárom most. A Kingpin kiadó füzeteiről van szó, aminek különlegességét az adja, hogy csak és kizárólag előfizetéssel értékesíti a cég. Az első két sorozat árai pedig jelenleg a csillagok között járnak. Egy évben nagyjából 6 füzet jön ki, közel 2000 forintos áron. Egy éved pedig most akár 30-40 ezer forintért cserélhet gazdát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra