Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Karácsonyi túlélő tippek magányosoknak

Hogyan éljük túl ezt az időszakot, ha egyedül várjuk a szeretet ünnepét?
-----

Ismét itt a nyakunkon az év végi őrület. Hivatalosan is szólhatnak a jól ismert karácsonyi dalok mindenhonnan és idegösszeomlást is ér kapni. Sokszor hallom, hogy kb. mindenki utálja a karácsonyt, meg a vele járó hajcihőt, ennek ellenére tesszük amit a társadalom elvár tőlünk – őrületbe kergetjük magunkat és egymást.

Két csoportra oszthatóak ilyenkor az emberek: akik családdal/párral készülnek az ünnepre, és akik egyedül. Az első csoport talán a szerencsésebb, mert a rengeteg bosszankodás, stressz, ne adj isten hosszú káromkodások után mégis van kivel tölteni az ünnepeket. És itt vannak a magányosok, akiknek külön túlélő tervet kell készíteni erre az időszakra, ami sajnos az évek alatt nem csak az adventi időszakot jelenti, hisz olykor már október végén belefuthatunk az ünnepi vihar előszelébe.

Hogyan éljük túl ezt az időszakot, ha egyedül várjuk a szeretet ünnepét? Lássuk!

1. Facebook és társai: OFF

Hibernáld a Facebook fiókodat.
web

A XXI. század egyik sajátossága, hogy mindent telefonnal a kezünkbe csinálunk. (Amúgy esküszöm, hogy az evolúció következő lépése a harmadik kéz lesz.) Szóval telefon kézbe, és lehet menni vásárolni, meg neki lehet állni díszíteni, meg főzni-sütni. Nincs olyan mozzanata a készülődésnek, amit ne lehetne valamilyen módon megosztani és a másik orra alá dörgölni, mert ugye azonnal posztolni kell a Facebookra és társaira, ugyanis amit nem osztottál meg, az nincs is. Magányosként, ha már a készülődés hiánya is problémát okoz, mert az egyedüllét érzését erősíti benned, keresd meg a hibernálás gombot. Aki pedig el akar érni, az hívjon fel telefonon, mert bármily meglepő ilyen funkció is van a mobilon, és mondja el szóban, ne messengeren és társain üzengetve.

2. Filmlista készítése

Készíts listát kedvenc filmjeidből.
web

1990-es bemutatása óta, akárhonnan számolom, idén 17-edszer nézhetjük meg a Reszkessetek Betörők klasszikust, és persze folytatását, és ha nem lenne elég egyszer, akkor nyilván a tv csatornák között szörfölgetve biztos több adón is éppen belefogunk futni. Meg persze jönnek a szerelmes karácsonyi B, C kategóriás filmek, amelyeknek a végén mindig Happy End van és egymásra talál az álompár. Köszönöm, nem kérem. Ma már online streamelhetünk, meg letölthetünk – persze csak ha megvásároltad – filmeket, a legújabbtól a klasszikusokig. Készíts listát, melyek a kedvenceid, szerezd be őket előre, aztán indulhat a filmmaraton az ünnepek alatt. Trónok Harca, Walking Dead is a sokadik évadnál jár, el lehet kezdeni elölről, amolyan emlékezet frissítésként. Hidd el a végére érsz minden évadnak.

3. Útvonal terv

Tiltott helyek: Plázák és karácsonyi vásárok
web

Két helyet kell nagy ívben elkerülni ebben az időszakban. Karácsonyi vásár, pláza. Persze a vásárnak megvan a hangulata, meg csodaszép, meg hű, de jó a forralt bor, meg a puncs. De kell ez? Akár pláza, akár vásár, tuti bömböl a Last Christmas, adventi koszorú, mű mosoly, Urambocsá” giccsbe hajló díszítés. Mindenki rohan, mindenki vásárol a szeretet ünnepére készülünk, mégsem kedves senki. Akkor hogy is van ez? Így érdemes ilyenkor előre megtudni az adott lakóhelyünkön hol van össznépi őrületbe kergetés és messze elkerülni ezeket a helyeket, akár új napi útvonalat keresni erre az időszakra. Na jó! Egyszer ér távolról megfigyelni, de csak távolról, ahogy az emberek nagy szeretettel a szívükben, harcolnak valamiért, aminek csak pénzbeli érteke van, érzelmi semmi.

4. Önajándékozás

Az ajándék bontás örömét ne vond meg magadtól.
web

Lepjünk meg Önmagunkat valamivel, aminek igazán örülünk, amire régóta vágytunk, de mégis megvontunk magunktól. Igen, meg kell venni azt a ruhát, amit hónapok óta nézegetünk a neten, még akkor is, ha kevés az esélye, hogy ki tudjuk használni. Vagy legyen az bármi más, egy repjegy, egy drágább parfüm, egy kondi bérlet – főleg ha újévi fogadalom a fogyás. A lényeg, hogy ne olyat vegyünk, amire alapból szükségünk van, hanem olyant amire vágyunk, de ilyen-olyan okokból nem engedtük meg önmagunknak. Kényeztessük a lelkünk egy ilyen ajándékkal, sőt, amondó vagyok, becsomagolni se legyünk restek. Az ajándékbontás öröme mindenkinek jár, még akkor is, ha tudjuk mi lesz a csomagban.

Ha ezek ellenére mégis rabul ejt minket az ünnep varázsa, akkor szippantsunk egy nagyot a levegőbe, hisz az illat, amit ilyenkor érezhetünk, a szeretet illata. Nagyokat szippantva belőle tegyük félre a magány nehézségeit és keressük meg a lehetőségeket, hogyan tudjuk megélni minden velejárójával együtt a szeretet ünnepét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra