Johnny Depp új filmjével indul a 2023-as cannes-i filmfesztivál

Ez lesz a nagy visszatérése.

A Maïwenn által rendezett Jeanne du Barry című film nyitja meg május 16-án a 76. cannes-i filmfesztivált. Az Oscar-díjra jelölt színészt 2018 óta nem láttuk mozifilmben, most XV. Lajosként tér vissza a filmvászonra.

A XVIII. században játszódó produkciót tavaly nyáron forgatták Franciaországban, többek között a versailles-i kastélyban és Párizs környékén. A francia rendező (Polisse, Az én szerelmem), forgatókönyvíró és színésznő, Maïwenn rendezője és egyben főszereplője is a filmnek.

A történet az 59 évig uralkodó francia király és Madamme du Barry kapcsolatát mutatja be. Jeanne du Barry az egyik leghíresebb francia kurtizán volt, aki XV. Lajos király hírhedt szeretőjeként vált ismertté. Johnny Depp mellett a filmben szerepet vállalt Pierre Richard (Magas, szőke férfi felemás cipőben, Álmodni mindig lehet) és Noémie Lvovsky (A kis Nicolas és az elveszett kincs, Hogyan legyél jó feleség?) is.

Stéphanie Branchu/Why Not Productions

A fesztivál egyelőre nem pontosította, hogy a francia kosztümös dráma a versenyprogramban vagy azon kívül mutatkozik be. A világpremiert követően a filmet Franciaországban még aznap bemutatják a mozikban. A rendező korábban már szerepelt a rangos filmfesztiválon 2011-ben a Polisse című filmmel, amely elnyerte a zsűri díját, valamint 2015-ben Az én szerelmem című filmmel, amelyért Emmanuelle Bercot a legjobb színésznőnek járó díjat kapta.

A Jeanne du Barry című filmet a tervek szerint októberben mutatják be a mozikban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!