Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Iron Maiden a VOLT-on. Megérdemeltük?

Vegyes érzelmekkel kullogtunk el a Maiden koncertről, de nem a zenekar miatt
Hirdetés
Hirdetés

A domboldalon majd 40 ezer emberből álló tömeg hömpölyög a színpad felé felspanolva és kántálva. Jó bulinak ígérkezik, eszméletlen a hangulat.

Iron Maiden
Lengyel Alexandra
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szervezők irányították a rajongókat, amikor a színpad jobb fele már megtelt. Még a Tankcsapda tagjai is megálltak a pakolásban, hogy hallgassák a koncertet a másik színpadról.

Iron Maiden
Lengyel Alexandra

Elkezdődött a várva várt koncert. Lassú, sejtelmes zenéből egyszer csak BANG, cikázó fények, tűz, füst és az azték témájú háttér együttese a frászt hozta az emberre. A színpadtechnika lélegzetelállító volt. A jelmezek, a különböző figurák a háttérben szinte egy sztorit kerekítettek a szemünk elé.

Iron Maiden
Iron Maiden
Lengyel Alexandra

Az újabb számok után rákezdtek a régi slágerekre is. Fear of the dark. Teljes csend volt a közönségben. Meghitt volt a pillanat, mindenki átszellemült arccal, csukott szemmel adta át magát a dalnak. Legalábbis akiket én láttam. Engem a hideg rázott a gyönyörűségtől (vagy a láztól?), de nagyon élveztem. Még betegen is simán megérte. Hogyne érte volna meg, hiszen egy Iron Maiden koncertről beszélünk.

Viszont szomorúan tapasztaltam, hogy nem volt mindenki ezen a véleményen. Számomra megdöbbentő dolog történt a koncert végén. Amikor az együttes levonult, hogy na, jól van srácok ennyi volt mára, égve maradtak a reflektorok. Tehát még készültek volna valamivel. Ott álltak a tagok a díszlet mögött, hogy visszatapsolják őket. Percegik vártak, de semmi. Páran még a mindig az EB lázban égve elkántáltak pár focis nótát, de ennyi.

Iron Maiden
Lengyel Alexandra

Megindult a tömeg. Nem akartam hinni a szememnek! Komolyan srácok?

„Jaaaja nem volt rossz. Na, menjünk Magna Cum Laudéra.” – majd a hátuk mögé hajítva a műanyag söröspoharat komótosan elindultak a metálheadek.

Tátva maradt a szám… Meg sem érdemeltük őket. Az együttes sokkal lelkesebb volt, mint a közönség. Azt hiszem, nem nagyon fogták fel, hogy mekkora dolog, hogy ott lehettek azon a koncerten.

A kezünket széttárva, értetlenül álltuk ott a szembe jövő tömeggel. Végül mi is elkullogtunk. Egy fantasztikus élménnyel lehetünk most gazdagabbak és sajnálom, hogy a mai elkurvult VOLT közönséget már egy Iron Maiden koncert sem hatja meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés