Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyeneket ettek a Vadnyugaton???

Ha szereted a Western filmeket, próbálj úgy is kajálni, ahogyan a Cowboyok!
Hirdetés
Hirdetés

"Mit ettek a Vadnyugat hősei?"

Receptkönyvekkel sok család büszkélkedik. Vannak régiek és újak, van amelyik az első szótól az utolsóig kincs, és olyan is, amiben csak egy receptet szeretünk, de azt nagyon szeretjük. És van olyan receptgyűjtemény, amire nem számítunk. A Mit ettek a Vadnyugat hősei című kis kézikönyv pont ilyen. Úgy nyúl a receptkönyv témához, ahogy eddig nem gondoltam, hogy lehet és ez az üdítő változatosság egyenes út egy könyv (vagy inkább füzetke) elolvasásához.

1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

Pláne, hogy felmerül a kérdés: Azok nem babot ettek, kávéval, meg Whiskyvel? Jó néha húst. De ettek bármi olyat, amit érdemes nyomtatásban közölni? Az ember azt hinné (főleg filmes élmények alapján), hogy ezeket az étkezéseket inkább elfelejteni kéne, semmint megőrizni.

Tény, hogy a legtöbb recept kevésbé elegáns, ilyen például a kukoricás paradicsom, vagy az elképesztően ötletes sült burgonya, de van néhány, ami igenis megőrzésre, sőt kipróbálásra méltó!

Gazfickópörkölt:

Már meg is vettek. Aminek ilyen jó neve van (benne van, hogy pörkölt!) az rossz dolog nem lehet. Természetesen megosztanám veletek a pontos receptet (már amennyire ilyen esetben lehet használni ezt a kifejezést) de L. T. Mansfield "receptje" feleslegessé teszi, hogy tovább részletezzünk.

"Igazán egyszerű: Mindent beleteszek a kondérba, ami zöld, ami csípős, ami kalapáccsal és foggal szétaprítható, azután az állat összes részéből adok hozzá, kivéve a bőrét, a patáját és a szarvát."

Ez igen! Semmi cicoma, igazi vadnyugati, kemény étel! A könyv szerint a legnagyobb különbség a mi pörköltünkhöz képest az, hogy a Gazfickópörkölt, csak borjúból készülhet, illetve a borjúbelsőségeket is hozzá kell adni. Úgy lesz finom.

Cowboykávé lópatkóval:

A következő nem étel, hanem kávé recept, aminek ismét nevében és végtelen egyszerűségében rejlik a varázsa! A lópatkó ebben az esetben nem valami süteményféleséget jelent, hanem lópatkót. A kávét órákig forralták, majd egy lópatkót dobtak bele, az állag ellenőrzésének céljából. Vala. Ha a patkó elsüllyedt, akkor a cucc túl híg. Azért az komoly...

Nem szűrték le a kávét, hanem "törökösen" fogyasztották. Két személyre 1 dl vízhez, 1,1 dkg őrölt kávét javasol a recept... Ha valakinek van gusztusa hozzá, írja meg milyen volt...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés