Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így lesz tinta a kipufogógázból

Az MIT egyik laboratóriumából származik az ötlet, hogy inkább alkossunk szennyezés helyett.
Hirdetés
Hirdetés

Mi is gyakran írunk róla bizonyos cikkek kapcsán, de talán nem is lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mekkora problémát jelent ránk és a környezetünkre nézve is a légszennyezés.

Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

Természetesen mindenki tudja, hogy nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, ráadásul rengeteg forrása van, legyen az autó, vagy túl sokat pöfékelő, esetenként még fűrészport is ontó gyárkémény. Az viszont vitathatatlan, hogy jó lenne tenni ellene.

Tinta károsanyagból
www.kickstarter.com/projects/1295587226

És vannak akik próbálkoznak is. Pár hete írtunk már az ázsiai levegőtisztító, fákkal beültetett felhőkarcolókról, most viszont egy újabb ötletet szeretnénk bemutatni. Jelentősége nem akkora, legalábbis egyelőre, viszont mindenképpen jelzés értékű, és felhívja az ember figyelmét arra, hogy még a káros dolgokból is alkothatunk valami csodásat, ha hajlandók vagyunk foglalkozni a problémával.

A Massachusettsi Műszaki Egyetem egyik laboratóriumában állítottak elő először kipufogógázból jó minőségű tintát. A innovációért felelős Graviky Labs csapata egy olyan készüléket állított elő, amely elnyeli a kibocsátott káros anyagot, majd azt kémiai folyamatok után használható, ráadásul jól mutató tintává alakítja. Az eszköz természetesen átalakítható, így a jövőben mindenféle járműre, sőt kéményekre is felszerelhető lesz, és ki tudja mi minden mást tudnak majd a későbbiekben előállítani az egyébként környezetszennyező anyagokból.

Tinta károsanyagból
www.kickstarter.com/projects/1295587226

Persze nem állítjuk azt, hogy ez majd megváltja a világot, vagy, hogy egycsapásra megállítja a légszennyezést, mindazonáltal remekül mutatja, hogy a tudomány jó úton jár, és érdemes a Földünket fenyegető problémákkal foglalkozni.

Tinta károsanyagból
www.kickstarter.com/projects/1295587226
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés