Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így dobd fel a zabpelyhedet!

Pár egyszerű recept az őszi reggelekre.
Hirdetés
Hirdetés

A zabpehely az egyik legegészségesebbnek tartott reggeli, ugyanis tele van rostokkal, vitaminokkal és jó szénhidráttal. Mégis sokan inkább kerülik, mert túl unalmas, vagy egyszerűen tejjel összefőzve, ne adj isten vízzel és fahéjjal elkészítve túl ízetlen.

Ha annyira nem tartunk pár plusz kalóriától és éppen nem versenydiétán vagyunk, akkor nyugodtan lehet egy kicsit bátrabb dolgokkal is próbálkozni, mert igenis, hogy nagyon finoman is el lehet készíteni a zabpelyhet. Íme pár ötlet.

1. Almás joghurtos zabpehely

Almás-joghurtos zabpehely
Almás-joghurtos zabpehely
www.poppyinnovations.ca

1,5 dl joghurt

2 evőkanál méz

60-70 gramm zabpehely

Fél alma és ízlés szerinti mennyiségű dió

Ennél egyszerűbb igazából nem is lehetne. A joghurtban elkeverjük a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a mézet. Újra megkeverjük, pár perce állni hagyjuk miközben felkockázzuk az almát és összetörjük a diókat. Ezután a joghurtos, mézes zabpehellyel összekeverjük az alma és dió darabokat. Aki szereti a fahéjat akár azzal is megszórhatja.

2. Almás-zabpelyhes süti

Almás-zabpelyhes süti
Almás-zabpelyhes süti
www.amyshealthybaking.com

100 gramm zabpehely

100 gramm zabpehely liszt

1 nagy tojás

1 kiskanál sütőpor

3-4 alma

Az almát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelővel egy tálba reszeljük és ráütjük a tojást. A száraz összetevőket (zabpehely, zabpehely liszt, sütőpor) összekeverjük, majd összeöntjük a másik tál tartalmával. Az almától egymagában nem lesz túl édes, úgyhogy további cukorral, édesítővel, esetleg csokidarabokkal még ízesíthetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy sütőpapírral letakart tepsibe, evőkanállal kisebb kupacokat rakunk és 20 percig sütjük.

3. Banános - fahéjas zabkása

Banános-fahéjas zabkása
Banános-fahéjas zabkása
www.slendergrapefruit.com

Talán az egyik legegyszerűbb zabkása variáció, mégis nagyon finom és hangulatos, főleg esős őszi reggeleken. Egy nagyobb banánt apró karikákra vágunk, párat félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig egy tálban villával összenyomkodjuk, amíg pürészerű állaga nem lesz. 60-70 gramm zabpelyhet 2 dl tejjel lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig főzünk, amíg teljesen fel nem szívja a tejet, majd összekeverjük a banánpürénkkel és a tetejére egy kevés fahéjat szórunk. A félretett banán karikákkal ízlés szerint díszítjük.

4. Zabpelyhes palacsinta

Banános zabpalacsinta
Banános zabpalacsinta
www.cookieandkate.com

1 banán

1 tojás

60 gramm zabpehely

Mindössze erre a három hozzávalóra lesz szükségünk, valamint egy turmixgépre és egy palacsintasütőre. A banánt kisebb darabokra vágjuk, majd a tojással és a zabpehellyel együtt a turmixgépbe öntjük és addig turmixoljuk, amíg nagyjából homogén állagú lesz. Az így kapott krémet tetszés szerinti adagokban a palacsintasütőben kevés olajon megsütjük. A kész palacsintákat akár gyümölcsökkel is díszíthetjük.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés