Igazi sztárparádé lesz a Marvel következő nagy dobása

Június 21-én érkezik a Disney+-ra a Titkos invázió első része.

A Titkos invázió azonban túlmutat a klasszikus képregényes tartalmakon: a vérbeli kémsorozatban a szuperhősök világát kevésbé ismerő nézők is hétről hétre izgulhatnak azon, hogy vajon sikerül-e az ezúttal különösen marcona és zsémbes Samuel L. Jacksonnak (Nick Fury) megmenteni a világot a gonosz alakváltó skrulloktól és a végső pusztulástól.

Ráadásul teszi mindezt parádés szereposztásban: Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Don Cheadle és Cobie Smulders mellé csatlakozik Martin Freeman, Kingsley Ben-Adir, valamint ezzel a sorozattal debütál a Marvel filmes univerzumában Emilia Clarke és az Oscar-díjas Olivia Colman is, akinek nagy álma volt, hogy végre szerepet kapjon a képregényfilmekben.

Marvel Studios

Kezdjük a sort rögtön Samuel L. Jacksonnal. A színész által alakított Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője az a karakter, aki a legtöbbször tűnik fel Marvel filmekben és sorozatokban. Először a Vasember stáblista utáni jelentében találkozhattak vele a nézők, onnantól pedig 13 alkalommal hol kisebb, hol nagyobb szerepben bukkant fel. Többször is jelölték Golden Globe-díjra és páratlan tehetsége már számtalan műfajban megmutatkozott a drámától a thrillerekig.

Bár kezdetben nem Don Cheadle alakította a Vasemberben Rhodney, vagyis Hadigép (War Machine) karakterét, a Vasember 2-től kezdve gyakori vendége volt a Marvel-filmeknek. Ő a másik legtöbbet szereplő karakter, összesen 11 alkalommal öltötte fel a Tony Stark tervezte páncélt. Ráadásul egy interjúban elárulta, régóta barátok Samuel L. Jacksonnal, azonban közös jeleneteik még nem voltak. Nos, a Titkos invázióban már az előzetesből látszik, hogy bizony sokszor szerepelnek majd együtt a képernyőn.

Ben Mendelsohn egy vérbeli színészlegenda, aki karizmatikus külsejének köszönhetően már a Star Wars-univerzumban is letette a névjegyét. Mendelsohn több filmjével az elmúlt évtizedben széles körben kivívta a kritikusok elismerését. Ezúttal a Skrull Talos szerepében láthatjuk, aki, ha a helyzet úgy kívánja, emberi alakot is tud ölteni.

Marvel Studios

Különös izgalommal várják a rajongók Emilia Clarke debütálását, ő játssza majd Thalos lányát, G’iah-t. Érdekesség, hogy a karakter nem most látható először a Marvel filmes univerzumban, a Marvel Kapitányban már láthatták gyerekként egy jelenetben. Clarke egy interjúban elmondta, nagyon várta a munkát Samuel L. Jacksonnal, egy közös autós jelenet során pedig majdnem elütött pár stábtagot, mert annyira izgult, hogy összekeverte a féket a gázzal.

Marvel Studios

A Marvel továbbra sem tesz le arról, hogy valódi nagyágyúkat szerződtessen. Ennek ékes példája Olivia Colman, aki 2018-ban Oscar-díjat is nyert. Sokan azt gondolhatnák, nehéz meggyőzni az A-listás sztárokat, hogy elvállalják a szerepet, de a színésznő egy interjúban elárulta, már évek óta vágyik arra, hogy csatlakozzon a képregényes világhoz. Amikor kijött egy új film, mindig felhívta az ügynökét, hogy intézzen neki egy szerepet.

Azt is megjegyezte viccesen, kicsit sajnálja, hogy karkaterének nem lesz szuperképessége radioaktív sugárzástól, vagy egy pókcsípéstől, de így sem panaszkodhat. Ő alakítja Sonya Falsworth-t, az MI6 magas rangú ügynökét, aki gyakorlatilag Samuel L. Jackson Nick Furyjának brit megfelelője, és a sorozat egyik legizgalmasabb cselekményszála lesz őket együtt látni a képernyőn.

Marvel Studios

A Titkos invázió lenyűgöző színészi gárdája ígéretes kezdetet jósol a sorozatnak, melynek első epizódja június 21-én debütál a Disney+-on, és minden héten új rész követ majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!