Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hogy is van ez a halloween?

A töklámpásoknak igenis helyük van Magyarországon!
-----

Minél közelebb van a halloween, annál nagyobb a felhajtás körülötte Facebookon és Instagramon. Újabb indok adódik magamutogatásra és ezt sokan ki is élvezik. Mindenki rakosgatja fel a kreatívnál kreatívabb (és mainstreamnél mainstreamebb) jelmezét, tudósítanak Snapchaten a bulikról. Lázban ég ilyenkor az egész internet, még itthon is, ahol a halloween nem elismert ünnep.

stayeathomemum

A hagyománykedvelők többször felcsattannak azon, hogy mi az, hogy halottak napja (vagy mindenszentek) helyett a fiatalok ijesztő jelmezekbe öltöznek és egy amerikai ünnepet tartanak. Nem lenne nehéz utánanézni a dolgoknak, mielőtt hülyét csinálnak magukból. Az első Google találat egyből tisztázza, hogy a halloween október 31-én van, a halottak napja pedig november 2-án. Sőt, egy kelta eredetű ünnepről beszélünk, Amerikának évszázadokig semmi köze nem volt a halloweenhez.

dentoncuups

Középiskolában magyar órákon szinte biztos, hogy mindannyian olvastunk sztorikat a kelta mitológiából, de az valószínűleg nem volt a kötelezők között, hogy a samhain ünnep éjszakáján furcsa, véres, emberáldozattal tarkított szertartások folytak a jól ismert töklámpások között. A boszi –és szellemjelmezek hagyománya is itt kezdődött, amikor vállalkozó szellemű sámánok megpróbáltak leleplezetlenül átlépni a túlvilágba. Akkoriban a tudatmódosítók segítségével talán sikerülhetett ilyesmit átélni, de manapság ez annyira nonszensznek hangzik, mint egy Harley Quinn jelmez egy Marvel halloweeni bulin.

Vogue

Tavaly pár barátommal elindultunk, mert kíváncsiak voltunk, hogy itthon készülnek-e a halloweenre? És a válasz igen; kaptunk töklámpás alakú vödröcskéből édességet, de a legtöbb helyen csak a kezünkbe nyomtak egy-egy csokit és kitessékeltek. A két kedvencem az aranyos idős néni volt, aki ezerszer kért bocsánatot azért, hogy elfelejtett készülni és egy-egy kétszázassal járult hozzá az aznap esti borunkhoz, és a morcos bácsi, aki naranccsal dobált meg minket, „betolakodókat”.

CBS Chicago

És a végére pár érdekes halloweeni jelmez:

Ha nem akarsz sokat költeni, találd fel magad!
rantlifestyle
Ez véresen komolynak tűnik!
pinterest
Egyszerűen fantasztikus
Yahoo
Belevaló srác lehet
pinterest
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra