Hatalmasat tisztelgett a Gotham sorozat Heath Ledger és a Dark Knight előtt

Komolyan spoileres cikk következik, aki még nem látta az új részt és nem tőlünk akarja megtudni a legizgalmasabb fordulatot, illetve az egyik legjobb elrejtett utalást, az ne kattintson!
-----

Azon kevesek, a kiválasztottak, akik online néznek sorozatot, már tűkön ülve várták, hogy vége legyen a pihinek és következzen a Gotham sorozat 12. része. Nos, következett. Már az elején sejtettem, hogy nagyot fognak durrantani, ugyanis Jerome, aki minden bizonnyal az ifjú Jokert alakítja a sorozatban, úgyfest, hogy visszatér!

Kérdés, hogy ezt eredetileg is így tervezték-e a készítők, vagy annyira megrettentek, amikor Jerome halálával elkezdett rohamosan csökkenni a nézettség, hogy nem volt más választásuk, mindenesetre nagyon rég borzongatott ennyire egy pár részes szereplő visszatérése, mint most.

Jerome visszatér!!!

Két dologban lehettünk egészen biztosak a rész elején: Az egyik, hogy, ha az ifjú Joker feltámad (tudom sok a vita, lehet, hogy ő nem is az a karakter akar lenni, erre csak annyit tudok mondani, hogy de igen. Túl sok volt már rá az utalás), akkor az fel fogja forgatni a már most is meglehetősen kaotikus Gotham city-t, a másik, hogy a visszatérését nagyon el kell találni. Valami olyan ötlettel, olyan plusszal kell visszavigyorognia a sorozatba, hogy senkiben ne maradjon hiányérzet.

A mostani részben ugyan még nem ébresztették fel Jerome-ot, de már sikerült olyan utalást belerakni, amivel iszonyatosan elégedettek vagyunk. Ugyanis a hullaházi dolgozó, aki szabadidejében Joker fanatikus és a visszatérését készíti elő, most kapaszkodjatok, nem más, mint a Nolan sorozat Sötét lovagjából már ismert elmebeteg. Róla van szó:

Thomas Schiff

Emlékeztek rá? A 2008-as Dark Knight filmben ő egy mániákus skizofrén, akit Harvey Dent vallat és Joker cinkosa, illetve inkább bábja. A Gotham sorozatban pedig ismét feltűnik, Joker fanatikusként, akinek egyetlen vágya, hogy Jerome valahogy visszatérjen az életbe. Az a Jerome, aki egyértelműen Jokert alakítja a sorozatban.

Nem mered...

Nagyon ügyes húzás!

Az úriember David Dastmalchian, akit paraszemei és remek mimikája tökéletes elmebeteggé varázsolnak. Lássuk be, meglehetősen ritka, hogy ugyanazt a személyt gyakorlatilag ugyanarra a szerepre beválogatják, ezért a véletlent nyugodtan kizárhatjuk. Ez nem más, mint tisztelgés a Nolan féle zseniális trilógia előtt, illetve Heath Ledger Joker karaktere előtt. Hatalmas ötlet, hogy egy egykori filmes cinkos támasztja fel Jokert a sorozatban. Le a kalappal a készítők előtt, gyönyörűen állítottak emléket Heath Ledgernek!

Sőt, ha lehet ez még tovább misztifikálja a karaktert, hiszen azt az érzést kelti bennünk, hogy Joker és az emberei mindenhol ott vannak. Őket nem hatja meg, hogy eltelt majdnem 10 év a film óta. Nem érdekli őket, hogy egy másik feldolgozásban vannak. Az őrült bohóc és cinkosai úgy tűnik, ott és akkor bukkannak fel, ahol és amikor csak akarnak.

Ilyen, amikor nem néz őrültként

De mehetünk ennél is tovább. Ha előzményként tekintünk a sorozatra (mivelhogy elvileg az), akkor lehet, hogy Joker már ifjú kora óta mételyezi Thomas Schiff agyát. Ez mondjuk akkor lett volna igazán jó kis összeesküvés-elmélet, ha a sorozatban is Thomas Schiffnek hívják a fickót, ahogy a filmben. Mindegy, nekem tetszik. Sajnos a kora nem fog stimmelni, hiszen a Dark Knight filmben jóval fiatalabb, de akik szeretnek teóriákat gyártani, azok bőven ellehetnek ezzel az ötlettel.

Arról egyébként essen szó még egyszer a hír kapcsán, hogy a sokak által (általam is) zseniálisnak vélt Jerome Visszatér! Ez megér még egy mondatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!