Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 9 000 000 Ft, még 0 0 nap 0 0 óra : 0 0 perc.
Nyugat.hu, már 20 éve Veled.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gondod van a házival? Az internet népe segít!

Na ERRE kell használni az internetet!
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik ok, amiért sajnálom, hogy napokon belül vége középiskolás éveimnek, az ez:

nyu.hu
1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

Az E-Házi egy olyan oldal, ahol segítséget kérhetsz és küldhetsz a házi feladatokkal kapcsolatban. Jó persze, nem most jöttem elő a kő alól, tudom, hogy létezik a Gyakorikérdések meg seperc alatt kiguglizhatok mindent, de mégis, szerintem kell a diákoknak egy ilyen fórum.

A kitalálója egyetemistaként gondolkozott el az ötleten, mivel többször gyors segítségre lett volna szüksége matek feladatsorokhoz, zh-ra készüléskor és beadandókhoz. Az ötletet egy tanár szakos ismerősének vetette fel, aki segített az oldal funkcióinak kialakításában. Ösztönzést, biztatást pedig a szüleitől kapott, akik pedagógusként egyetértenek abban, hogy szükség van az oldalra.

Egy gyors regisztráció után körbenéztem az oldalon, ami szerintem hamarosan egy óriási kincsesbányává fog válni! Mindenféle tantárgy kapcsán lehet kérdezni, személyes kedvencem, a fogalomtár pedig még sokaknak hasznos lehet (jelzem, én is szorgosan töltögetem fel a fogalmakat).

nyu.hu

Visszatérve a guglizós házioldásra, konkrét matek- és fizikafeladatok megoldásainak nehezen keresgél utána az ember, szóval jobb, ha olyan embertől kap választ, aki (nagy valószínűséggel) ért hozzá és szívesen segít. Idegen nyelveknél pedig nem mindig jó, ha a fordítóprogramokra bízzuk az esszénk jövőjét.

nyu.hu

Az E-Házi megálmodója azt is kifejtette, hogy egy olyan közösséget szeretne kialakítani, ahol a diákok diáknyelven fogalmazzák meg társaiknak egy adott feladat gondolatmenetét. Nagyon sok tanulónak szükség lenne magántanárra, azonban nem mindenki teheti ezt meg idő- vagy pénzhiány miatt. A tapasztalatok szerint egyes matektanárok olyan szinten darálják az anyagot, hogy nem hagyják a diákoknak leülepedni, megérteni (és akkor most az oktatási rendszerről is regélhetnék, szóval félreértés ne essék, nem mindig a tanár a hibás!), ellenben rengeteg házit adnak. Az E-Házin egyre több egyetemista (pl. matematikusok) és pedagógus segíti a diákokat a tananyag elsajátításában.

Ha már a segítségadókról szó esett, érdemes megemlíteni, hogy az oldalon folyamatos pontszerzési verseny folyik. A köszönet és a hála mellett az ajándékcsomagok is motiváló erők lehetnek, amiket az a 3 személy vehet át, akik a hónapban a legtöbb pontot szedték össze.

Tényleg, bármiről kérdezhetsz és igyekeznek segíteni
nyu.hu

Hatalmas piros pont, hogy ahhoz képest, hogy 6000 aktív felhasználóval rendelkezik, az oldal trollmentes és egy darab cseszegetést sem találni sehol. Szóval ha valahol válasz van, az biztosan a feladatra vonatkozó válasz és nem egy bomlasztó komment vagy egy sértő megjegyzés.

Na de. Ez mind szép és jó, ám felmerülhet az, hogy valaki arra használja az oldalt, hogy komplett feladatot csináltasson meg mással, majd a megoldást átgondolás, megértés nélkül belekopizza a füzetébe és probléma megoldva. Az E-Házi szerint a felhasználók nagy része eddig inkább segítségkérésért kereste fel az oldalt (előfordult, hogy egy megoldás levezetése alatt beszélgetés alakult ki a feladathoz kapcsolódó témakörről, ami átment egy „mini-korrepetálásba”) és nem „megoldatásért”, amiben nem mellesleg a közösség segítői sem partnerek, vagyis az ilyenek gyakran válasz nélkül maradnak. Ám ha mégis egy teljes megoldást kapnak, az semmiben sem különb vagy rosszabb annál, mint óra előtt lemásolni valamelyik osztálytársukéról!

Úgyhogy ha elakadtál a háziban, ne add fel! Használjuk (végre értelmesen) a világhálót. Itt a lehetőség, az internet népe pedig várja a kérdésed!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés