Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Garantált tisztaság 7+2 lépésben

Idegesít, hogy amikor takarítasz, véletlen valamit kihagysz, ami hátráltat a következő lépésben? Engem is idegesített, de egy egyszerű módszerrel könnyen kiküszöbölhető a dolog!
Hirdetés
Hirdetés

A takarításnak annyi a lényege, hogy minden a helyén legyen, ne legyen sehol kosz, porcicák, rumli, vagy a náthából megmaradt taknyos zsepik. Utáltam takarítani, mert nem láttam a rendszert benne és ez idegesített, de sokkal egyszerűbb volt a megoldás, mint hittem. Annyi az egész, hogy vedd sorra a teendőket, írd fel és csak húzogasd le a listáról, ami kész!

Támogass minket, hogy megírhassuk Neked a valóságot!
Támogatom

1. lépés:

Zöld Háztartás blog

Minden szemetet szedj össze egy szemeteszsákba, a kukát is ürítsd ki, és értelemszerűen tegyél bele tiszta zacsit. Ami nincs a helyén, tedd el, ahova való, mert nagyon idegesítő tud lenni az asztalon hagyott teásbögre, amikor éppen letörölnéd az egészet.

2. lépés:

Vedd át, hogy mik azok a helyek, ahol megbújhat egy jó adag por és hogy hova eshet be valami! Húzd ki a kanapét, ágyat, fotelt, ami éppen van és kihúzható, és miután megmentetted a 7 éves korod óta elveszettnek hitt buborékfújót a porbafulladástól, azonnal porszívózz össze minden retket.

2.5. lépés:

Ha van szőnyeged, nehéz kiporszívózni és könnyen mozdítható, inkább kint rázd ki belőle az összes koszt, fölösleges 140-szer végigmenni rajta különösebb eredmény nélkül.

3. lépés:

Ennél jobban kell mennie!
kozepsuli.hu

Ha már a porszívó a kezedben van, egy kicsit tedd le. Minden pultról, vagy asztalról nemes egyszerűséggel söpörd le az esetleges koszt (NEHOGY AZ ÁGY MÖGÉ!), és már kezdhetsz is porszívózni.

4. lépés:

Ha túl poros, nem fogsz ennyire mosolyogni, de a végeredmény miatt megéri!
maikupon

Alapos portörlés! Figyelj oda, hogy a portörlőt kirázd, mielőtt nekilátsz, mert ha nem, kezdheted újra a porszívózást.

5. lépés:

Kapj elő egy vödröt, de mielőtt beletunkolnád a felmosót, szerezz egy régi rongyot és törölgess vele át MINDEN törölgethető felületet! Így a por, ami esetleg a portörlés után ide-oda leszállt, a rongyon marad és nem serceg majd a fogad alatt az asztalra ejtett pizzaszelet.

6. lépés:

Egy pihi néha belefér
velvet

Moss fel mindenhol! Egy icipici tisztítószer sosem árt a felmosóvödörbe, de nem szabad túlzásokba esni.

6.5. lépés:

Ha végeztél a felmosással, akkor intézd el kint a szőnyeget, nem árt, ha addig levegőzik, amíg te bent ténykedsz.

7. lépés:

Hagyd, hogy felszáradjon, és élvezd a rendet és a tisztaságot! Hidd el, jobban fogod magad érezni egy olyan szobában, ami ragyog, mint ahol az üres üvegeket kerülgeted vigyázva, hogy ne lépj rá a tegnapelőtt leejtett párizsira.

Jó takarítást!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés