Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félgőzzel ugyan, de elkezdődött a Sziget Fesztivál

És mi ott jártunk.
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap hivatalosan is megnyitotta kapuit a Sziget Fesztivál. És ha már a kapunyitásnál tartunk, már az árulkodó volt, hogy a sajtós jegyek átvételénél hosszabb sor állt, mint a normál jegyeknél. Persze érthető, nulladik nap, kevésbé tömény program, szakadó eső. Be kell, hogy valljam, a másfél órás sorban állás a viharban nekem is majdnem elvette a kedvem a bulitól, de pár cubalibre után el tudtam engedni a vizes cipőm okozta kényelmetlenséget és akkor szót sem ejtettem még a legőrültebb zenekar fellépéséről!

Számomra óriási meglepetés volt, hogy minden zenekar percre pontosan kezdett. 19 óra 32 perckor a Die Antwoord már kőkeményen tolta a hangulatot, 20 óra 5 perckor Yolandi már a harmadik fellépő ruháját cserélte le, Ninja pedig már másodszorra bodysurfingelt. A zef kultúra királyai jól felépített műsorral, a régi slágerek és az új számok megfelelő arányával, Ninja állatkodásával igazi veretős partyt adtak, a közönség tombolt.

www.sziget.hu

Az első igazán negatív tapasztalat azonban az első söröm kikérésénél ért: Erste Bankosok készüljetek fel, nem fogtok tudni fizetni a bankkártyátokkal. Nem tudom, hogy más bankot is érint-e a probléma, mindenesetre elég kellemetlen volt pénz nélkül megoldani az alkoholbevitelt. Tudom, tudom, ki lehet váltani a fesztiválkártyát is, de egy ekkora volumenű rendezvénytől elvárná az ember, hogy használni tudja a saját kártyáját, főleg ha csak egy napra megy és nem akarja a másfél órás sor kivárása után további sorban állással húzni az időt. Szerencsére baráti segítséggel sikerült áthidalni ezt az akadályt is és talán túl magas elvárásokkal, de a Die Antwoordnak köszönhetően felpörögve vártuk a The Chemical Brothers fellépését.

Ami el kell, hogy mondjam, csalódás volt. Ütős kezdés (Hey Boy Hey Girl) után a hangulat alábbhagyott, a koncert közepét már csak az egyébként zseniális vizuál vitte. Sajnálatos, hogy kicsit lötyögősre vették a figurát, ami a Die Antwoord hangulata után kevésnek bizonyult és a tömeget ellátva, ezzel nem csak én voltam így. Megunva a heringpartyt, kicsit kijjebb is mentem a tömegből, hogy egy pohár sörrel a kezemben elchillezzek a kivetítőre. Az volt a tervem, hogy ha véget ér a koncert, haza is megyek, elvégre holnap is lesz nap, ráadásul ez még csak a bemelegítés volt. Arra azonban nem számítottam, hogy a hajnalban fellépő dj-k annyira kitesznek magukért, hogy képtelenség lesz elmenni 1-1 sátor mellett táncolás nélkül. Így történt, hogy éjfél helyett hajnali 4-ig buliztam hol egyik, hol másik sátorban, majd hullafáradtan, de végül mégiscsak elégedetten dőltem az ágyba. Kezdetnek megteszi.

www.sziget.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés