Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Borzongás a svéd vadonban Szent Iván éj idején

Nem egy szokványos film, de aki nyitott az újdonságra, annak biztos elnyeri a tetszését.
-----

Nagy várakozás előzte meg Ari Aster legújabb filmjét. A fiatal rendező magasra tette a lécet múlt évi filmjével, az Örökséggel. Sokan kétségbe vonták, hogy sikerül-e tartania a szintet. Mindenkit megnyugtatok, hogy Aster hozta a tőle elvárhatót és számomra még felül is múlta önmagát.

A történet szerint Dani és Christian kapcsolata nem áll éppen stabil lábakon. A fiú már egy ideje tervezi a szakítást, és amikor végre elszánná magát mégis elveti az ötletet. Dani ugyanis teljesen összeroppan egy tragédia következtében.

Ezért Christian mégis kényelmetlen kapcsolatában marad, sőt meg is hívja barátnőjét Svédországba, hogy tartson vele és barátaival egy rendkívül érdekes fesztiválra. A dolgok azonban a folyamatos napfény (innen a magyar cím is) és a különféle tudatmódosító szerek miatt kezdenek elfajulni.

A film posztere
Internet

A film során is megtapasztalhatjuk a rendező kézjegyének számító elképesztő atmoszférát. A már-már hipnotikus zene, a látvány és a folyton mosolygó szektások egy rendkívül nyugtalanító, ám mégis csodás két és fél órát kínálnak a befogadó néző számára.

A Fehér éjszakák egy lassan kibontakozó misztikus elemekkel tarkított dráma, ami a szakításról szól. A rendező ugyanis a saját tapasztalatát vitte vászonra, és ehhez a skandináv folklórban találta meg az módot, hogy megmutassa a szakítással járó érzéseket, stádiumokat.

Legnagyobb előnye az, hogy mindent teljesen természetesen, és kedvesen mutat be, azonban a felszín alatt bőven rejtőzik mondanivaló. Pont ezért olyan nézőknek ajánlom, akik nyitottak az újdonságra és szeretnek agyalni egy filmen. Ugyanis a Fehér éjszakák egy ilyen alkotás.

Ha kedvet kaptál a filmhez, akkor jövő hétfőtől szerdáig meg is nézheted, mivel 20:40-es kezdéssel az Agora Savaria Filmszínház újra műsorára tűzi.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra