Ezért Loki a Marvel legszerethetőbb főgonosza

Karizmatikus, humoros, stílusos, erős, ugyanakkor kiszámíthatatlan, gyarló és remek képességekkel rendelkezik. Nem, ő nem a Marvel egyik új vadonatúj szuperhőse, hanem a képregényes és a filmes univerzum egyik legszerethetőbb gonosz karaktere.

Loki, a csínytevés istene szinte egy csapásra vált közönségkedvenccé. A rajongók már eddig is szimpatizáltak vele, a Disney+ sorozatával pedig csak még inkább megkedvelték. Ebben nem csak a remek és komplex karakter, de Tom Hiddleston alakítása is nagy szerepet játszott.

Disney+

Október 6-án debütál a sorozat második évada, így most a Disney+ összegyűjtött 5+1 okot, ami szerethetővé tette Loki karakterét.

Verbális Virtuóz

Loki nem csak tetteivel hívja fel magára a figyelmet. Bátorsága és önbizalma a beszédében is megmutatkozik, szavai keményebben betalálnak, mint egy bontógolyó és nyelve annyira csíp, hogy az szinte fáj. Shakespeare-i szófordulataival és villámgyors riposztjaival bárkit a földbe döngöl.

Mindig azonnal reagál, és a megfelelő szavakkal könnyedén sarokba szorítja ellenfeleit. Emellett a Marvel filmes univerzum egyik legviccesebb karaktere. Humoros beszólásai még a legszorultabb helyzetben is oldják a hangulatot, a szarkazmusa pedig az arra fogékonyaknak valódi Kánaán.

Sikkes Stílusikon

Loki nem csak hordja a ruháit, hanem stílusosan viseli azokat. Öltözködéséről messziről lerí, hogy nem egy átlagos karakterrel állunk szemben. Legyen szó hivatalos eseményről, ahol elegáns öltönyt visel, vagy egy, a bolygóért vívott csatáról, ahol arany szarvakkal díszített fejfedőt hord, egyszerűen mindig kifogástalanul néz ki.

Emlékezzünk csak arra a jelenetre, amikor az asgardi börtöncellában is stílusosan viseli sötétzöld pizsamáját. Loki nem csak eszét és hatalmát, de stílusát is arra használja, hogy lenyűgözze és megfélemlítse ellenfeleit.

Disney+

Őrülten Öntudatos

A Marvel filmes univerzumában sok rosszfiú jóval magasabb polcra teszi magát, mint ahova való. Loki azonban nem tartozik közéjük. Rendkívül tudatos és teljes mértékben tisztában van azzal, hogy ő egy isten, és ennek megfelelően cselekszik.

Nem hagyja, hogy mások meghatározzák, ki ő valójában, és nem fél kimutatni felsőbbrendűségét, vagy visszaélni a hatalmával, ha úgy hozza az élet. Míg más karakterek kételkednek magukban vagy a sorsukban, ő soha nem veszíti el önbizalmát. Tudja, hogy mire képes, és ezt a határozottságát minden alkalommal ki is használja.

Mesteri Taktikus

Egy vérbeli opportunista, aki mindig készenáll arra, hogy kihasználja a helyzetet, és az adott szituációt a saját előnyére fordítsa. Köröket ver ellenfeleire, legyen szó akár Thorról, a Loki sorozat első évadában megismert Idővariációs Hatóság alkalmazottairól, vagy Kang egyik gonosz variánsáról.

Loki nem csak reagál a körülötte zajló eseményekre, hanem aktívan és tudatosan alakítja azokat. Mindig több lépéssel előrébb jár, és ez teszi őt az MCU egyik legveszélyesebb, ugyanakkor legokosabb karakterévé.

Lenyűgöző Képességek

Míg Vasember a kütyüivel és páncéljával, Hulk az erejével és Thor a kalapácsával száll harcba, addig Loki képességei sokkal változatosabbak és összetettebbek, nem korlátozódnak fizikai erejére.

A csínytevés isteneként képes másokat megtéveszteni, elméjüket manipulálni, tárgyakat eltüntetni és elővarázsolni, valamint saját képmását megsokszorozni. Tegye fel a kezét, aki nem szeretne ilyen képességet?

Disney+

5+1: Tom Hiddleston

Loki lehetett volna egy átlagos gonosztevő, egy újabb féltékeny testvér, aki azért manipulálja az apját, hogy eltűntesse az útból testvérét és övé legyen a trón. Egy másik színésszel akár felejthető karakter is lehetne, ám Tom Hiddleston sármjával megtöltötte a karaktert.

Ördögi mosolya elvarázsolta a közönséget, még akkor is, ha közben szörnyű dolgokat vitt véghez. Ettől vált belőle komplex és mély karakter, aki nem csak a showt, de a nézők szívét is ellopta. Tom Hiddleston alakítása nélkül az MCU nem lenne ugyanaz, és ezért mindannyian hálásak vagyunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!