Ez a 7 éves kisfiú saját újrahasznosító-bizniszét működteti

Ryan Hickman, kaliforniai kisfiú kinccsé változtatja a szemetet: egy szemétújrahasznosító-vállalkozásba kezdett bele.

Ryan számára az újrahasznosítás játék. Az már csak hab a tortán, hogy egy működő vállalkozást indított el ezzel!

mentalfloss.com

A „Ryan Recycling” cég első gondolata akkor jött, amikor Ryan még 3 éves korában az apukájával elment a helyi hulladék újrahasznosító központba. Ryannek móka volt a szemét válogatása és a műanyagpalackok összenyomása. A szomszédságban híre ment a kisfiú játékának és beleegyeztek, hogy a Hickman családdal közösen gyűjtsék az újrahasznosítható hulladékot. Majd, a szenvedélynek híre ment a barátok, munkatársak körében is és így vált Ryanből egy fiatal vállalkozó.

A kis Ryan a szabadidejében válogat és törölgeti a palackokat, üvegeket és körülbelül hetente elviszi őket a helyi újrahasznosító üzembe – persze nem egyedül, a szülei ebben is támogatják és elviszik kocsival.

mentalfloss.com

Ryan azóta már 7 éves lett és szülei szerint az elmúlt 4 évben 200.000 darab palackot válogatott ki és körülbelül 10 ezer dollárt, vagyis 3 millió forintot szerzett, amiből, ha tehetné, legszívesebben egy kukásautót venne, de a pénzt egyetemi tanulmányaira teszik félre.

mentalfloss.com

Ryannek az újrahasznosítás egy win-win szituációt eredményez: védi a környezetet és egyúttal zsebpénzzel is gazdagodik.

mentalfloss.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!