Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a 7 éves kisfiú saját újrahasznosító-bizniszét működteti

Ryan Hickman, kaliforniai kisfiú kinccsé változtatja a szemetet: egy szemétújrahasznosító-vállalkozásba kezdett bele.
Hirdetés
Hirdetés

Ryan számára az újrahasznosítás játék. Az már csak hab a tortán, hogy egy működő vállalkozást indított el ezzel!

mentalfloss.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A „Ryan Recycling” cég első gondolata akkor jött, amikor Ryan még 3 éves korában az apukájával elment a helyi hulladék újrahasznosító központba. Ryannek móka volt a szemét válogatása és a műanyagpalackok összenyomása. A szomszédságban híre ment a kisfiú játékának és beleegyeztek, hogy a Hickman családdal közösen gyűjtsék az újrahasznosítható hulladékot. Majd, a szenvedélynek híre ment a barátok, munkatársak körében is és így vált Ryanből egy fiatal vállalkozó.

A kis Ryan a szabadidejében válogat és törölgeti a palackokat, üvegeket és körülbelül hetente elviszi őket a helyi újrahasznosító üzembe – persze nem egyedül, a szülei ebben is támogatják és elviszik kocsival.

mentalfloss.com

Ryan azóta már 7 éves lett és szülei szerint az elmúlt 4 évben 200.000 darab palackot válogatott ki és körülbelül 10 ezer dollárt, vagyis 3 millió forintot szerzett, amiből, ha tehetné, legszívesebben egy kukásautót venne, de a pénzt egyetemi tanulmányaira teszik félre.

mentalfloss.com

Ryannek az újrahasznosítás egy win-win szituációt eredményez: védi a környezetet és egyúttal zsebpénzzel is gazdagodik.

mentalfloss.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés