Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érkezik az első Pokemon Go társkereső

Sejtettük, hogy készül valami hasonló, de tegnap hivatalosan is megerősítették
Hirdetés
Hirdetés

Pár hete történt, hogy a Pokemon Go az utcákra terelte az embereket, azóta pedig igazi sikertörténetté alakult át. A kezdeti nehézségeket, amiket a szerverek túlterheltsége és egy híres hacker csapat támadása okozott úgy tűnik már sikeresen megoldották, és több, mint 20 európai országban is elérhetővé tették a játékot.

Felköszöntenéd a 20 éves Nyugat.hu-t? Iratkozz fel a havi, rendszeres támogatóink közé!
Támogatom

Hatalmas újdonság volt, hogy az otthon ülés helyett egy játék kifejezetten elvárja tőlünk, hogy a lehető legtöbbet tartózkodjunk a szabadban pokéstopokat és arénákat látogatva, miközben erősebbnél erősebb pokémonokra vadászhatunk.

Akiket nem szippantott be a játék, azok főleg azért kritizálták, mert a játékmenet rendkívül repetitív, vagy azért mert sokszor veszélyes is lehet, utóbbinak pedig azért lássuk be, lehet némi igazságtartalma a forgalmas utcákon.

Pokémon Go társkereső
www.mweb.co.za

A játékosbázis ettől függetlenül folyamatosan nő, és egyre több Pokémon vadász járja a városok utcáit. Igaz ez Szombathelyre is. Az Egyesült Államokban pedig már kaptak is az alkalmon, hogy ha már úgyis kimennek az emberek és ugyanazzal a játékkal is játszanak, legyen nekik egy külön társkereső, ami a "PokéDates", azaz "Poké Randi" nevet kapta.

Hasonlóan működik, mint bármelyik társkereső, belépünk, megadunk egy-két adatot és válaszolunk pár kérdésre, majd pedig várjuk, hogy az alkalmazás mindkét felet ugyanazon Pokéstophoz, vagy arénához küldje, aztán indulhat a Pokérandi.

Pokém
www.giphy.com

Azt nem tudni, hogy más országokban mikor lesz elérhető, de tekintve, hogy jelenleg az első ingyenes találka után minden, az alkalmazás által megszervezett randiért fizetni kell, ráadásul 20 dollárt, nem hinnénk, hogy itthon annyira elterjedne.

Csak egy tipp így a végére: ennyi pénzből körülbelül 25 Lure Module-t lehet venni, szóval ha valaki párt szeretne keresni Pokémon Go közben, az simán lepakolhat párat a közeli pokéstoppokhoz, az így odacsalogatott pokémonok miatt pedig úgyis özönleni fognak az emberek szóval akár még válogathatunk is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés