Miért csak négy ujja van sok rajzfilmfigurának? Melyik a világ legdrágább meséje? És melyik miatt halt ki majdnem egy halfajta?

Érdekes tények a legkedveltebb rajzfilmekről, melyeket eddig még valószínűleg nem tudtál.
-----

Az animációk több mint egy évszázada az életünk részét képezik. A rajzfilmek eredeti ötlete az volt, hogy érzelmeket keltsenek és szórakoztassák a közönséget, valamint új és más módon meséljenek el történeteket – írja a Mindenütt Nő.

Az első animátorok megtalálták a módját, hogy kamerák és speciális technológiák nélkül készítsenek animációkat. Valamivel több mint 100 év telt el az első animáció óta, és az animációs technológiák, illetve módszerek azóta is folyamatosan fejlődnek.

Nyomon követhetjük ennek a csodálatos technológiának a fejlődését, ha összehasonlítjuk az első animációkat azokkal, amelyeket gyerekkorunkban néztünk, és azokhoz a rajzfilmekhez, amelyeket most a gyerekek néznek.

Íme 10 érdekes tény a rajzfilmekkel kapcsolatban:

1. Hófehérke és a hét törpe tiszteletbeli Oscar-díj®

1939-ben Walt Disney megkapta talán legismertebb díját, egy különleges Oscar-díjat a Hófehérke és a hét törpe megalkotásáért. A díjat kifejezetten a film tiszteletére tervezték, egy teljes méretű Oscar-szobor mellett hét kisebb, lépcsőn ereszkedő szobrocskával, a hét törpét szimbolizálva.

D23.com

2. A „kabala lámpának” neve is van

A Pixar-lámpának, amely minden filmet elindít, valójában neve is van. Luxo Jr.-nak nevezték el egy 1986-os, azonos című animációs rövidfilm után, amelyet a Pixar készített.

3. Aki lepattintotta Mickey egeret

Walt Disney eredetileg Louis B. Mayerhez, a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió társalapítójához fordult egy Miki egér-rajzfilm ötletével.

Meyer visszautasította az ajánlatot, mert a rajzfilmeket többnyire nők nézték, a nők pedig féltek az egerektől, és úgy gondolta, hogy ez a film nem lesz sikeres.

4. Így spóroltak a technológiával

Valószínűleg többen észrevették már, hogy a legtöbb rajzfilmfigurának 4 ujja van az 5 helyett. Ugyanis ha 1 ujjal kevesebbet jelenítettek meg, az animációs stúdiók rengeteg pénzt tudtak megtakarítani, mivel csökken a renderelendő képkockák száma.

5. Rejtélyes rajzfilmes betegség Japánban

Több mint 700 embert, főként iskolás gyerekeket szállítottak kórházba, miután görcsöket, hányást, szemirritációt és egyéb tüneteket szenvedtek a Pokémon című népszerű rajzfilm vetítése után, amely a Nintendo „Pocket Monsters” című videojátékán alapul. Szakértők azt feltételezték, hogy ezeket a tüneteket az 5 másodperces kék-piros fényvillanás okozta.

6. A legdrágább animációs film

Az Aranyhaj és a nagy gubanc a világ eddigi legdrágább animációs filmje, 274 millió dollárjába került a stúdiónak. 9 évbe telt ugyanis egy olyan program elkészítése, amely tökéletessé tette a királylány haját.

7. Lego kaland érdekesség

A filmben feltűnik egy olyan karakter, aki pillanatragasztóval próbálja befoltozni a sisakján lévő repedést. Ez valós eseményen alapul: a LEGO rengeteg olyan hibás férfi figurát adott ki, akiknek a sisakja folyamatosan elrepedt.

8. Némó, a bohóchal

A rajzfilm rendkívül negatív hatással volt a bohóchal populációra. A megjelenése után annyira híresek lettek ezek a halak, hogy mindenki ilyet szeretett volna az akváriumába, és ez majdnem a faj kihalásához vezetett.

Pixar/Disney

9. Szépség és a szörnyeteg

A „Szépség és a Szörnyeteg” főszereplőjének képét az oroszlán sörénye, a bivaly feje és szakálla, a gorilla szemöldöke, a vaddisznó fogai, a medve teste és a farkas lábai alkotják. Az embertől csak szemeket örökölte a fenevad.

Walt Disney Productions

10. A béka csókja

Amikor megjelent a Hercegnő és a béka című animáció, körülbelül 50 gyerek került kórházba szalmonellával. Amint azt valószínűleg sejtitek, elátkozott hercegek keresésére indultak, hogy egy csókkal megtörjék a varázslatot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!