Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkészült a világ első igazi fénykardja, 4000 Fahrenheiten ég

Egy álom vált valóra.
-----

A Hackmith nevű srác és csapata évek óta bütykölnek filmek legendás fegyvereivel, mint például Amerika kapitány pajzsa, Thor kalapácsa, vagy épp Rozsomák karmai az X-menből.

A Star Wars-ból jól ismert fénykardokkal is már egy ideje kísérleteznek, ám eddig csak a felhevített fémcsövekig jutottak el, ami így nem igazán fénykard, és nem is képes arra, hogy használaton kívüli állapotban a „penge” visszahúzódjon a markolatba.

Most azonban mindkét problémát sikerült megoldani a 4000 Fahrenheiten, vagyis 2204 celsius fokon égő plazma alapú fénykarddal – ekkora fokon képes az acélt is átmetszeni.A lamináris áramlás elvét alkalmazva a kard képes egy erősen koncentrált propángáz-áramot plazma „rúddá” alakítani.

„Még az új felszerelésünk és képességünk ellenére is a termodinamika törvényei kötnek bennünket” – mondja Hackmith. Ami azt jelenti, hogy ez az új modell technikailag protosaber, vagyis a markolattól egy hordozható „csomag” hajtja.

Ha ez nem lenne elég, azt is kitalálták, miként lehet átszínezni a pengéket sók, kalcium-klorid és bórsav felhasználásával.

May the force be with you.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra