Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkészült a világ első igazi fénykardja, 4000 Fahrenheiten ég

Egy álom vált valóra.
-----

A Hackmith nevű srác és csapata évek óta bütykölnek filmek legendás fegyvereivel, mint például Amerika kapitány pajzsa, Thor kalapácsa, vagy épp Rozsomák karmai az X-menből.

A Star Wars-ból jól ismert fénykardokkal is már egy ideje kísérleteznek, ám eddig csak a felhevített fémcsövekig jutottak el, ami így nem igazán fénykard, és nem is képes arra, hogy használaton kívüli állapotban a „penge” visszahúzódjon a markolatba.

Most azonban mindkét problémát sikerült megoldani a 4000 Fahrenheiten, vagyis 2204 celsius fokon égő plazma alapú fénykarddal – ekkora fokon képes az acélt is átmetszeni.A lamináris áramlás elvét alkalmazva a kard képes egy erősen koncentrált propángáz-áramot plazma „rúddá” alakítani.

„Még az új felszerelésünk és képességünk ellenére is a termodinamika törvényei kötnek bennünket” – mondja Hackmith. Ami azt jelenti, hogy ez az új modell technikailag protosaber, vagyis a markolattól egy hordozható „csomag” hajtja.

Ha ez nem lenne elég, azt is kitalálták, miként lehet átszínezni a pengéket sók, kalcium-klorid és bórsav felhasználásával.

May the force be with you.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra