Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhatezer eladott lemeznél jár Dynamic

Na de ki ez a fazon? És, hogy csinált közös dalt a '90-es évek legismertebb fogorvosával, Dr. Albánnal?
Hirdetés
Hirdetés

Berki Krisztián sofőrjeként ismertük meg Dynamicot, vagy ahogy az Éden pápája emlegette, a Dinamikus Pistit. Az egy év alatt a zeneiparban gyökeret eresztett előadó mostanra már komoly lemezeladási mutatóval bír. Nemrég pedig a Nyugat Rádió vendégeként mesélt minderről.

Nemrégen jelent meg az új dalod, amit Curtissel közösen készítettetek el. Ez pedig a Nem ismerem a mértéket . A videoklip megjelenése pedig épp nőnapra, március 8-ra esett.

Ez már a második dal, amit Attival csináltunk, ez már lazább lett, mint az első. Ez az első lemez utolsó dala, és úgy voltunk vele, hogy legyen ez olyan, amit elbír a net, elbír a youtube, de talán még a rádiók is. Mindezt pedig egy olyan klipre képzeltük el, amivel meghökkentjük az embereket, amire azt mondják, hogy mi nem vagyunk normálisak. Szerintem összejött.

Azt, hogy miért éppen nőnapon jött ki a klip, ez így alakult. Előtte egy héttel már kész volt a video, csak aztán azt gondoltuk, hogy ha az időzítéssel kap még egy csavart a dolog, akkor még nagyobbat fog szólni, és még inkább lejön, hogy mekkora hülyék vagyunk.

Ha pedig nőnap, akkor a képi anyagban aztán van mindenféle lány. Vékonyabb, vastagabb, cicisebb…

…thai masszőr lány. Ezt így akartuk, direktben.

Dynamic
Ismert előadók mellé társult Dynamic
Vágvölgyi Bálint

Négyszeres platina lett a lemezed, a Csak a név számít . Darabszámügyileg jól teljesítettél.

Ez 16 ezer eladott lemez.

Akkor, amikor 1-2 ezer daraboknál azt mondja valaki, hogy milyen szépen fogyott a lemez, a 16 ezer brutális szám.

Hát viszonyszámnak én mindig a Belehalok -nagylemezt szoktam venni, ez az utóbbi évek egyik legjobb, műfajon belül született albuma, és csak aranylemez lett, csak. Nehéz eladni a lemezt, pláne 3-4000 forintért. Azt pedig gyorsan hozzáteszem, hogy a lemez a kezedben, minden jogíjjal és egyéb költséggel együtt 120 forintba kerül. Ezek után, nagyon vastag bőr kéne a pofán lenni, hogy 3500 forintot elkérjünk egy lemezért. Mi kitettük a lemezt 990-ért, és így tudtuk hozni ezt a számot.

Amikor nagyon ment a lemezipar, én láttam olyan magyar CD-t, amit 5-6 ezer forintért árultak a boltban. Már akkor sejtettem, hogy ez fogja a saját farkába harapó kígyó esetét produkálni.

Igen, de nézd, mondjuk Zolee barátomnak is van platinalemeze, de akkor a számok még nagyon mások voltak. Amíg most egy platina 4000 darab, akkor 25, de még az is lehet, hogy 50. 000 darab volt, és akkor egy lemez 4-5000 forintért mert el. Csak ugye akkor nem volt internet, nem lehetet letölteni, nem tudták hallgatni. Az egy sokkal nagyobb teljesítmény volt, mint ez.

Azért szerintem szerénykedned nem kell. Nézegettem a dalokat, szinte nincs is olyan dal, amit egyedül készítettél volna el. Szinte csak featuring dalok vannak.

Ennek az az oka, hogy én ebbe az egész történetbe, tavaly januárba csöppentem bele. Előtte nekem semmi közöm nem volt hozzá, de olyannyira nem, hogy mikrofont sem láttam közelről. Nyilván ismeretlenül nekikezdeni, hát 10 év múlva is ugyanitt tartanék. Egy olyan utat választottam, ami külföldön bevett, hogy ismert és népszerű előadókkal kezdtünk el közös dalokat csinálni. Kettő vagy három saját dal van, a többi pedig mind közreműködőkkel készült. A Zoleeval meg a Curtissel nagyon jó barátok is lettünk. Szerintem a továbbiakban is fogunk tudni együtt dolgozni. Szerintem ez egy nagyon jól járható út, hogy ha valaki mögött nincs média, nincs tehetségkutató, akkor ismert előadók mellé áll.

Kivel volt a legjobb együtt dolgozni? Várjál, tippelek, Dukai Regina?

Nem.

Dynamic
Egy éve, hogy zenélni kezdett
Vágvölgyi Bálint

Akkor valószínű nem egy szempontból közelítettük meg a dolgot.

Azért abból igazad van, hogy a vele és az Animal Canibals-szel készített videó volt a leggördülékenyebb forgatás. Minden flottul működött. Annyit tudni kell a klipforgatásról, hogy ezek általában reggel 9 és ilyen hajnal 1-2-ig tart. 3 percért szenvedünk 16-20 órákat. Az Animal Canibals-es dal elindult délelőtt 10-kor Balatonbogláron, és este 11 körül végeztünk is. De csak azért kellett ilyen későig várni, mert kellett a sötétedés a kilátós képek miatt. Velük volt a leggördülékenyebb dolgozni, de nem feltétlenül volt velük a legjobb.

Dr. Albánt hogy sikerült elcsípni? A ’90-es évek egyik legnépszerűbb figurája volt ő, a fogorvos bácsi. Hogy hoztátok ezt össze?

Ennek az a sztorija, hogy mindig mondtam a Dr. Juniornak, hogy keressük már meg Dj. Bobot, hogy csináljunk vele egy dalt. Amikor én fiatal voltam és bulizni jártunk, akkor ilyen Dr. Albán, Dj. Bobo - ezek voltak a toppon. Hát a Bobóról le kellett mondanom, mert telt házas koncerteket ad - Hamburg, Zürich, itt, ott, amott. Ezt egyébként először nem akartam elhinni, és a weblapján néztem meg, hogy tényleg, tele vannak a stadionok. Éppen nyaraltam, amikor hívott a menedzsment, hogy jön a Dr. Albán, kéne egy közös dal. Rólam tudni kell, hogy én folyamatosan diétázok, állandóan koplalok. Akkor éppen a nyaraláson nagyon el voltam eresztve, azt láttam a tükörben, hogy kettő hét múlva nem nagyon lesz vállalható ez a sztori. Aztán beleálltunk, és megszületett a dal meg a klip is.

Sokan óvtak az Albántól, hogy mennyire nehéz vele együtt dolgozni, mert ilyen meg olyan sztár, de aztán tök normális volt. Megadta a telefonszámát, azóta is dumáltunk. Mondta, hívjam nyugodtan a Totaldance Fesztiválon is hátravitt a backstage-be. Most ha azt nézzük, hogy neki milyen allűrjei lehetnének, ahhoz képest pedig semmi nincs.

Beszéljünk egy kicsit az album második feléről is. Itt ugyanis 8 remixváltozat van. Mi volt a koncepció?

Az volt az ötlet, hogy próbáljuk meg megtölteni a lemezt. 80 percet kellett volna megtölteni, és ezt se nagyon sikerült, 67-8, valahogy így lett a vége. 10 dalnál több pedig nem állt rendelkezésre az idő szűkössége miatt. Ennek az lett a vége, hogy próbáltunk valami elektronikus remixeket rátenni. De ezt sem akárhogyan, mert ha az emberek megnézik az ott szereplő dj-k neveit, akkor a Juniorén kívül egyik sem csenghet ismerősen. Próbáltunk olyan 20-22 éves dj-palántáknak lehetőséget adni, akik ezzel előrébb léphetnek. Mindegyik „istállón” belüli, de még a pálya elején tartó dj.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés