Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Dilis történelem I. rész: Mad Jack

John Malcolm Thorpe Fleming "Jack" Churchill alezredes története, aki a második világháborúban skót dudán játszva, hosszúíjjjal a hátán és karddal az oldalán indult a nácik ellen.
-----

Jack Churchill 1911-ben született Hong Kongban. A brit seregbe 1926-ban lépett be, és Burmában szolgált 1936-ig. 1936-ban Kenyába költözött, ahol újságot szerkesztett és modellkedett. Azonban igazán elemében a második világháborúban volt.

Jack túrázik valahol Cornwall-ban.
encyclopediaofsurfing.com

1940-ben egy Richebourg nevű kis francia falu mellett íjjal lelőtt egy német őrmestert. Ez azóta is az utolsó confirmed kill íjjal és az egyetlen a második világháborúban. 1941-ben Norvégiában úgy szállt partra, erős német tűz alatt, hogy a March of The Cameron Men-t játszotta skót dudán. 1943-ban egyedül(!!!) elfoglalta a campaniai Salerno városát, negyvenkét foglyot ejtve mindeközben.

1944-ben Jugoszláviában partizán csapatokat irányított, itt fogták el végül. Brač szigetét kellett volna elfoglalniuk. Churchill élte túl egyedül az inváziót, ráadásul úgy, hogy Will Ye No Come Back Again-t játszotta skót dudán a német offenzíva kellős közepén. 1945-ig német koncentrációs táborokban raboskodott. Szabadulása után Burmába küldték a csendes-óceáni frontra, de mire odaért a háborúnak vége lett. A következő volt a véleménye erről: “Ha nincsenek a rohadt jenkik még akár tíz évig is háborúzhattunk volna”.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra