Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debütált az iPhone 7 a nagyközönség előtt

A 7-es szériaszámot viselő készüléket stílusosan szeptember 7-én mutatták be.
Hirdetés
Hirdetés

Majdnem pontosan egy éve, 2015. szeptember 9-én mutatták be a 6s készüléket, amit azzal a szlogennel reklámoztak, hogy "Csak egy dolog változott. Minden.". Nos, valóban sok újdonságot fel tudott mutatni, mint például a 3D Touch funkció, a 4K-s videó felvétel, a 6-hoz képest valóban érzékelhetően gyorsabb ujjlenyomat feloldás, na meg persze a kamera is jobb lett valamivel, de mindezek közül egyedül a nyomásérzékelő volt igazán forradalminak nevezhető újdonság. Igaz, azóta is tartok attól, hogy egyszer összteörik a képernyő.

iPhone 7
www.reuters.com
1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

Ami az iPhone 7-et illeti, vegyes érzelmekkel vártam. Sok helyen lehetett olvasni a nyár folyamán egészen hajmeresztő ötletekről, amik hallatán erősen elgondolkozik az ember, hogy most csak szórakoznak velünk, vagy egy olyan ötletről van szó, aminek a zsenialitását még nem érthetjük. Ezek a hírek, még ha volt is valóságtartalmuk, nem szolgáltak pontos részletekkel, így értékelni csak most, a hivatalos bemutató után tudunk. Annyi biztos, hogy jóval bátrabb dolgokkal kísérleteztek, mint a korábbi modelleknél.

A prezentáció elég viccesen kezdődött, az Apple vezérigazgatója, Tim Cook ugyanis az éneklős-autózós műsor, a Carpool Karaoke vendége volt mielőtt megérkezett volna a bemutatóra, és erről videót is mutatott.

Szintén említést érdemel az a kis incidens, ami pár perccel a rendezvény megnyitása előtt történt. Ekkor ugyanis az Apple hivatalos twitterén véletlenül kikerültek az előre bekészített anyagok. Pár másodperc után pedig már hiába törölték, mert akkorra már a fél világ azokat elemezte.

A show elején két fontos információt kaptak a játékosok. Érkezik a legendás Super Mario játékok telefonos változata. Ráadásul úgy tűnik végre kezdik felismerni a nyomásérzékelőben rejlő lehetőségeket, ugyanis minél erősebben fogjuk nyomni a képernyőt, annál magasabbra fog ugrani a karakter.

iPhone 7
www.reuters.com

A másik hír a Pokémon Go-val kapcsolatos. A pokémon mánia lecsillapodni látszik, persze még így is brutális számok jellemzik a játékot (500 millió letöltés, 4,6 milliárd megtett kilóméter), de úgy tűnik új erőre kaphat, hiszen az új Apple Watchon már a telefonunk nélkül is futkározhatunk Pikachu után. Az óra egyébként 100 ezer forint körüli áron kerül piacra.

iPhone 7
www.reuters.com

A nézőközönség nagy része ekkora már nem nagyon bírt magával és hangosan követelték az iPhone 7 bemutatását. Azt, hogy megérte-e a várakozás, mindenki döntse el maga.

A korábbi készülékek hibájából tanulva, az alapmodell már nem 16, hanem 32 GB-os lett. Az indulóárak továbbra is magasak, 255 990 és 299 990 forintban lettek meghatározva.

A kijelző mérete mindkét készüléknél változatlan maradt, viszont 25%-al magasabb fényereje lesz, és sokkal szebb, valósághűbb színeket ígérnek.

iPhone 7
www.reuters.com
iPhone 7
www.reuters.com

A készülék tetején és alján is van hangszóró, így most először sztereó hangzást kapunk, viszont a korábbi hírekhez hűen tényleg meg merték lépni, hogy száműzzék a jackdugót. Amikor az első hírek felröppentek, sokan már ezt elegendő indoknak tartották arra, hogy végleg szakítsanak az Apple termékekkel, de annyira mégsem rossz a helyzet. Az új fülhallgató (AirPods) az egyik legmerészebb újítás, ugyanis vezeték nélkül fog működni és a zene is csak akkor szól, ha érzékeli, hogy a fülünkben van, sőt dupla kattintással a mikrofon is bekapcsolható rajta. A fülesnek az eddig csak töltésre és adatátvitelre hasznát Lightning fogja küldeni a jeleket, de a biztonság kedvéért azért mellékelnek Lightning-jack átalakítót is.

Nem egy eget rengető újdonság telefonfronton, de víz- és porálló lesz a készülék, ami mindenképp pozitívum attól eltekintve, hogy már jóval korábban illett volna meglépniük. A nagy vetélytárs, a Galaxy S7 ugyan kicsit már előrébb jár, de csak nem akarjuk a Marianna-árokba dobálni a negyedmilliós készülékünket.

iPhone 7
www.reuters.com

Ami a teljesítményt illeti, az új processzor 4 magos, ebből kettő az alapfeladatokat látja el, így kevesebbet is fogyaszt. Az A10-es chip jóval erősebb a korábbi A9-esnél, és a készülék körülbelül 2 órával hosszabb üzemidőt produkál, mint a 6s.

A kamera fejlődött ugyan, de úgy tűnik még így is elmarad a Galaxy S7 mögött. Mindkét modell 12 megapixeles kamerával lett felszerelve, f/1,8 rekeszértékű szenzorral. Az éjszakai fotózásban a True Tone rendszer segít négy (két hideg és két meleg színű) LED vakuval, és végre a kisebb készülék is kapott optikai stabilizátort. A Plus modell ráadásul duplakamerás rendszert kapott, egy széles látószögű- és egy teleobjektívvel

iPhone 7
www.reuters.com

Összességében jól mutat az új készülék, és valószínűleg nem csak papíron. A továbbra is nagyon magasan tartott árak azonban igencsak elgondolkodtatóak, hiszen ár-érték arányban nem biztos, hogy az iPhone a legjobb döntés. Aki azonban nem sajnálja rá a pénzt, egy kétségtelenül nagyon erős és rendkívül stílusos készüléket tudhat majd magáénak.

Magyarországon szeptember 23-ától lesznek kaphatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés