Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudjátok hány embernek segítettek tavaly a magyar civil szervezetek?

A hétfő délutáni Civilpikniken ez is kiderült.
Hirdetés
Hirdetés

A civiltörvényt június 13-án akarják megszavazni a kormánypárti képviselők, hogy megvárják a Velencei Bizottság állásfoglalását ezügyben. Sokak szerint azonban az új törvénnyel az a baki, hogy előírja, hogy azok a magyarországi civil szervezetek, amik 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapnak egy évben, külföldről támogatott szervezeteknek minősüljenek.

nyu.hu
1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

A Civilizáció csoport szervezésében összesen 83 civil szervezet gyűlt össze hétfő délután a fővárosi Kossuth téren azért, hogy demonstárjanak a törvény megszavazáse ellen és hangsúlyt fektessenek a rászorulók támogatására.

Amikor megérkeztünk, egy nő lefotózott minket egy király keretben
nyu.hu

Szabó Simon, színész és forgatókönyvíró délután tartott beszéde után Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója szólalt fel, akinek beszédének végén felhúzták a molinót, ami, a 645 240-es szám volt. Az összegyűlt nyolcvanhárom civil szervezet ugyanis az elmúlt egy év alatt összesen ennyi emberen segített.

nyu.hu
nyu.hu

Szabó Simon ezután Pion István, szabad verselőnek adta át a szót, aki egy slamet adott elő civil-témában, majd folytatódott a zene és a békés, jó hangulatú piknik, ami egészen sötétedésig tartott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés