Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brutálisak az albérlet árak Pesten

Gondolom máshol is, de ez azért mégis túlzás.
Hirdetés
Hirdetés
Évről évre egyre inkább érzem, hogy a pénzem nem ér túl sokat. Elmegyek vásárolni, otthagyok 20 ezer forintot és nem vettem konkrétan semmit. Ezzel még képes is lennék azonosulni, illetve ez nem igaz, de nincs más választásom, mint viccesen felfogni a dolgot. Ahhoz azonban már jóval komolyabb humorérzék kéne, hogy az albérletek árához is hasonlóan viszonyuljak. Ha ketten vagytok, sőt még egy kutyátok is van, akkor nagyjából 140 ezernél kezdődnek a kéglik. Havonta.

kezdjünk el kicsit számolgatni

Tegyük fel, hogy valaki középiskola után költözik Pestre. Tegyük fel azt is, hogy tovább akar tanulni, méghozzá olyan vonalon, ahol esélye sincs munkát vállalni a tengernyi tanulnivaló mellett. Persze ilyenkor jönnek a szuperemberek, akik bekommentelik, hogy ők bizony lehúztak 20 órát a suliban, aztán dolgoztak még aznap(!) 15 órát, mellette jótékonykodtak, sportoltak és felolvastak időseknek, természetesen mindezt valahogy egy nap 24 órájába sűrítve. Szóval mit kell rinyálni.

Összedobtok egyet a haverokkal. Max 1 napi munka!
freepic.com
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Meg lehet menni koleszba, meg lehet olcsóbb lakást keresni, meg lehet egyszerre 8-an összeköltözni, szóval nem az árakkal van gond, hanem azzal, hogy a mai fiatalok mind elkényeztetett, nyavalygó pudlik. Rendben, legyen így, ha valakinek ettől vonzóbb a saját élete. Erről ennyit.

Szóval az albérletet, de legalábbis egy részét általában a szülőknek kell fizetni. Hány család engedhet meg magának havonta egy 100-150 ezres kiadást, amiben még benne sincs, hogy a gyerek eszik valamit. Egyébként respect a szülőknek, mert az ilyen helyzetek a legtöbb esetben megoldódnak, hála a "nyugi, lesz valahogy, lányom/fiam" hozzáállásuknak.

Valahol lakni fogsz, nyugi
BZ

Másik nagy segítség a diákhitel, amiben a hitel kifejezés máris rettegést és undort vált ki a legtöbbekből, de érdemes megjegyezni, hogy Magyarországon tényleg egészen normális a diákhitel, mind kamatok, mind pedig visszafizetés szempontjából korrektek és rugalmasak, szóval nem szabad egyből elvetni a lehetőséget, legalább olvassatok utána!

Másik komoly kérdés, az időzítés. Azt veheti észre, aki már most lakásra vadászik, hogy amit délelőtt kinézett, azt délután már elvitték. És ez a helyzet a felvételi eredmények kihirdetése után csak fokozódni fog. Szóval mi éri meg jobban? Most kibérelni egy lakást, amiben lehet, hogy nem is fogunk lakni a nyáron és fizetni a havi bérleti díjat, vagy kivárni és kockáztatni annak a lehetőségét, hogy elszalasztunk egy remek lakást és már csak olyanok maradnak, amikbe nem szívesen megyünk?

Nehéz tökéletesen időzíteni a költözést

Nagyon nehéz megtalálni a jó időpontot, amikor még van miből válogatni és az ember mégse érzi, hogy a pénzt az ablakon dobta ki egy lakásra, ami üresen áll a nyáron.

Aztán ott van a szerződés problematikája. Nem egy embert vertek már át, vittek bele a susnyásba, egy jól megírt szerződéssel. Olyanról is lehet hallani, hogy valaki több embertől gyűjtötte be a foglalót, majd eltűnt. Ahogy az is megesett már, hogy az érdeklődő kért egy példányt a szerződésből, hogy megmutassa a jogász ismerőseinek, aminek hallatára a lakás tulajdonosa inkább elküldte. Nem mindenki potenciális bűnöző, a legtöbben szimplán ki akarnak adni egy lakást és pont. Ettől függetlenül nem szabad vakon megbízni senkiben, tekintve, hogy ez nem is bizalmi kérdés, mindössze egy megállapodás, aminek kapcsán nem bűn, ha mindkét fél biztosítani kívánja magát.

Szóval nem egyszerű dolog lakást találni. Ebben az esetben is hasznos, ha vannak ismerősök, barátok, akiket rá lehet uszítani a feladatra. És bár elég zord képet sikerült festenem a helyzetről, azért túlaggódni sem kell a dolgot. Nyugi, lesz hol laknod. Csak készülj fel rá, hogy nem lesz olcsó. Nagyon nem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés