Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Beszélgetések, amikbe már mindannyian belefutottunk

Szinte félsz kérdezni, mert a reakciók gyakran mindent alulmúlnak...
-----

Ő jobban tudja. Az már más kérdés, hogy ezt el is várom tőle, ha már ez a munkája, de ez valamiért felsőbbrendűséggel párosul és onnan aztán kegyetlenül le tud nézni minket:

- Elnézést, megy ez a vonat Celldömölkre?

- Nem, ez a vonat Szombathelyre megy, Celldömölkön csak megáll.

Ez a beszélgetés egy vonaton velem szemben ülő hölgy és egy roppantul segítőkész kaller között zajlott, aki ezek után végigtekintett rajtunk, hogy van-e még kérdés, (nem volt) majd távozott. Sajnos ilyen esetekben nincs az a frappáns válasz, ami segíthet, az emberben tényleg felmerül, hogy bokán rúgja. Hasonlóan „segítőkész” emberekbe gyakorlatilag bárhol belefuthatunk, rettenetes szájízt tudnak hagyni. Szerencsére vannak kedves arcok is, akik tényleg igyekeznek segíteni, de néha az sem úgy sül el, ahogy szeretnék…

- Jó napot, lehet kártyával fizetni?

- Természetesen!

- Akkor kártyával szeretnék.

- Jaaa, hát most éppen az nem működik, de amúgy lehet!

- Köszönöm…

Szerinte vajon „mire gondolhatott a költő?”. Mit szerettem volna elérni ezzel a kérdéssel? De ezen nem sokat problémázol. Kedves volt és még örülsz is, hogy találkoztatok, mert az ilyen emberkék az egész napot képesek feldobni.

És persze van a visszakérdező típus. Nem szabad elfeledkezni róla, néha zavarba tudja hozni az embert. Dohányboltba mentem, ahol egy nagyon kedves lány állt a pultban, kezdtem is a szokásos szöveget:

- Helló, szeretnék egy dohányt, illetve mellé egy papírt.

- Cigipapírt?

- …Azt…

Nem mentem bele, hogy milyen más papírt árulnak még egy dohányboltban, elvégre ő is nagyon jóindulatú volt és ezek a sztorik azok, amiket aztán mesélünk egymásnak. Van még 1000 ilyen történetem, ahogy gondolom nektek is és feltételezem azoknak is, akik a másik oldalon állnak, elvégre tahókba és kedvesen egyszerű emberekbe gyakorlatilag bárhol belefuthatunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra