Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatjuk a pihi-edzést, ahol csoportokban lehet aludni

Az ötlet érdekes, de vajon mennyi lehet a tagdíj?
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki érezte már úgy a nap közepén, hogy egyszerűen már nem bírja, és fogalma sincs, hogy hogyan fogja kihúzni a nap végéig. Még rosszabb, ha az emberre munka közben, vagy az iskolában jön rá az alhatnék, és elkezdődik a szemhéjak nyitva tartásáért folyó hosszú, szörnyű küzdelem.

Nap-Ercise
http://popkey.co
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Megeshet az is, hogy éppen nekiálltunk konditerembe vagy bármilyen szervezett edzésre járni az egészséges életmód jegyében, vagy egyszerűen csak a nyár egyre gyorsabb közeledése miatt próbáljuk menteni a menthetőt, mielőtt vetkőzni kéne a strandon, de mikor már épp elindulnánk edzeni hirtelen iszonyatos fáradtság lesz úrrá rajtunk.

Ilyenkor egy kis izommunka egyébként pillanatok alatt elmulasztaná a fáradtságot, de sajnos vannak, akik nem jutnak el addig, és engednek az ágy melege és a puha párnák csábításának.

Nap-Ercise
www.boredpanda.com

Szerencsére most már ezt a tevékenységet is lehet sportként űzni, ráadásul szervezett keretek között. Az amerikaiak ugyanis kitalálták a

Nap-Ercise

fogalmát, ami nem más, mint a sziesztázás, pihengetés és az edzés szavak összevonása. Nem kell semmi őrültségre gondolni, annyi az egész, hogy egy egyórás pihi-edzést kínálnak a fáradt felnőtteknek. Az edzésterv sem túl bonyolult, 15 perc nyújtással kezdenek a teljes ellazulás végett, majd ezt követi 45 perc szundítás. Ez egyébként egy csoportos foglalkozás, szóval mellettünk még vagy tízen ugyanezt csinálják. Arra mondjuk nem tudom gondoltak-e, hogy mi van akkor, ha valaki zavaróan horkol?

Nap-Ercise
www.boredpanda.com

Az viszont biztos, és személyes tapasztalatok mellett tudományos alapja is van, hogy egy rövidebb, kb. egy órás csendes pihenő jelentős pozitív hatással van a szervezetre: csökkenti a stresszt, javítja a kedvünket, ráadásul két adagnyi tételtanulás között egy kicsit az agyunkat is pihenteti, arról nem is beszélve, hogy mennyire jól esik néha csak úgy ledőlni és hátrahagyni minden nyugtalanító gondolatot.

Nap-Ercise
www.boredpanda.com
Na de mindezt

edzésszerűen

? Fogalmam sincs mekkora kereslet lehet rá, de azért valószínűleg egyszerűbb lenne simán otthon pihenni egy picit, szóval feltételezhetően inkább azok fogják kihasználni a

Nap-Ercise

nyújtotta lehetőségeket, akiknek bármilyen okból kifolyólag otthon szinte lehetetlen a csendes és nyugodt pihenés.
Nap-Ercise
www.boredpanda.com
Nap-Ercise
www.boredpanda.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés