Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az egyetem legnagyobb buktatója… a távkapcsolat

Nem, nem fogok olyan banális témával foglalkozni, hogy éppen a végén derül ki, hogy hiányzik pár kredit és a szakot megszüntetik, kifutó kurzusok nem lesznek és Te buktál három évet az életedből. Először is nem buktad az egészet. Többek között feltalálsz jó pár új káromkodást, és még arra is rájöhetsz, hogy jól érezted magad közben, tapasztalatot szereztél az élet sok-sok területén. Ráadásul csak egy új tervet kell készítened, mert az élet nem áll meg.
-----

Az egyetem legnagyobb buktatója, ha Te élsz a pároddal A. városban, és Ő B. város egyetemébe költözik a világ végére. Na, ilyenkor mi a shit van? Távkapcsolat. Az egyik legmocskosabb hazugság a világon.

Utána kukkantottam neten, megkérdeztem ismerősöket, mert mi tagadás, nem vagyok bennfentes a témában. A következő tanácsokat kaptam:

1. Dobd ki! Rengeteg fájdalmat váltasz be egy rövidebb ratyi időszakra.

2. Bizalom, bizalom, bizalom. A lottóban is folyton bízok, mégse jött még be sose.

3. A legnagyobb problem, hogy nem vagy ott, és bizony nem vagy része személyesen az életének, nem veled osztja meg az aktuális élményeit. Fiatal, rengeteg élménye van és neki ugyanúgy hiánycikk a bizalmas társ, mint neked, előbb-utóbb valamelyikőtök továbblép. Ne várd meg, míg összetörnek!

4. Vannak-e közös terveitek a jövőre? Közös jövőre? Értve, együtt elérni a kilencven százalékos utazási kedvezményt és majd akkor irány a nagyvilág, boldog nyugger párként. Ilyen terv mellett, mi a szart keresel még itt ember, húzzál utána, de sebesen!

5. Ne rúgd fel az életed, ha lelép, találsz másikat, jobbat! (megjegyzem, -1 barát)

6. Gyere velünk bulizni bakker! Érezd jól magad nélküle is, ha már így alakult, ne zuhanj magadba, mert rajta fogod levezetni a keserűségedet, és akkor buktad.

7. Néha lepd meg, biztosan örülne neked, ha hirtelen megjelensz Nála. Csak nehogy kiderüljön, hogy Ő nem tartja be a lefektetett szabályokat, ami szintén rém fontos dolog, és egyértelműeknek kell lenniük, és persze betartani őket, Neked is -.- . Szó, csak okosan, nehogy hirtelen felindulásért Téged is meglepjen az igazságszolgáltatás szűk harminc esztendővel.

8. Ne mássz a nyakára, új féle életbe kezdett, attól még kitarthat melletted. A gáz az, hogy igazán csak magadat ismerheted, mindig érhetnek meglepetések. Légy felkészült és bizakodó egyszerre.

9. Ha telefonon beszéltek vagy skypeon mondjuk, ne legyél rinyap*na, jókedvet mutass, ne terheld a gondjaiddal meg a picsogással, hogy mennyire nincs életed nélküle, meg mennyire hiányzik, bla-bla. Egy ilyen kiállással a kutyának se kellenél. Szó, csúnyán hangzik, de bátran hazudj a képébe, mert ha már ezt olvasod, akkor mind tudjuk, hogy rohadtul hiányzik a párod és kétségbeesetten kutatod a legjobb megoldást.

10. Van net, közös élményeket így is átélhettek, azzal operálj, ami van! A távkapcsolat szívműtét flexszel, ez tény, de ha mindketten akarjátok, őszinteséggel, megértéssel, és főleg gigászi adag szerelemmel megoldható.

Végül is, a lényeg, hogy tisztában legyél vele, hogy mi is van kettőtök között, ez nem csak a Te döntésed, hozzátok meg együtt. Emberek vagyunk, szörnyen bonyolult kémiával, a bizalomra támaszkodni ostobaság, őszintének kell lenni egymással és okosan dönteni. Persze egyén függő, a 4. pont a legegyszerűbb, ahhoz nem kell más, csak legyűrni a félelmet és elhinni, igen, ez az a kapcsolat ami működhet. Ha ez nem biztos, akkor is bátran merem ajánlani a 6, 7, 8 és a 10 pontokat. Sok sikert! Részemről megyek pakolni!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!