Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vizespóló verseny és sátorúsztatás – Alterába 2. nap

Ja, hogy első nap jó idő volt? Ok, akkor most nem lesz.
Hirdetés
Hirdetés

Amikor kedden jöttek Szombathely és környékéről a telefonhívások, hogy „Azt a mindenségit, mekkora vihar van itt.”, mi csak álltunk, és meleg is volt, és egy csepp eső sem esett. Igen, ez volt a kedd. Tegnap az Alterábára is megérkezett az istenes nagy zuhé. Mi már lelki szemeink előtt láttuk, hogy a mi kis sátrunk már Győr felé úszik szépen a Rábán, de szerencsére minden cuccunk megúszta csontszárazon, semmi nem ázott el – rajtunk kívül.

Természetesen megfordul egy-két kobakban, hogy vajon megzavarja-e a zivatar a fesztivált, de segítek – a legkevésbé sem. Jó, nyilván, amikor úgy szedi az eső a fák lombjait, mint Pista bá’ láncfűrésszel, akkor kénytelenek megszakítani a programot addig, amíg nem javul valamelyest az idő. Tegnap ezt az Ocho Macho fogta ki, de pár perc szünet után a zenekar folytatni tudta a koncertet.

Ha esik, ha fúj... Ocho Macho és a kitartó közönség
Bálizs Zsuzsa

Tegnap már a kisszínpadon is élőzene volt, ami egyébként kellemes háttérzene a következő koncertre való áthangolódás alatt.

A Kiscsillag már épp kezdéshez készülődött, amikor odajött hozzám egy úriember, a fesztiválról érdeklődött, meg hogy ismerem-e a Kiscsillagot, és akkor megfogalmazta ennek a fesztiválnak a lényegét:

„Ez a hely olyan, mint egy giga családi összejövetel. Mindenki ismer mindenkit, de ha nem, akkor kisebb csapatépítő ivás veszi kezdetét. Ez a fesztivál nem olyan előadókat hoz, akik most épp „hú de trendik”, hanem akik szeretnek ide járni, és a közönség is imádja őket. Pont most van EFOTT, tavaly ott voltam, de ha már akkor tudtam volna, hogy az Alterába ilyen, elcseréltem volna egy hetijegyre az EFOTT-bérletem.”

A Kiscsillag megint örökre a szívükbe zárta a szakadó esőben is velük tomboló közönséget, és mindenki ünnepélyesen megfogadta, hogy többé nem lesz szerelmes az Anna and the Barbies-nak.

Kiscsillag
fodorlili

Igaz, mára is vihart mond – remélhetőleg csak huncutkodnak az időjárás-előrejelzések, és kellemes időnk lesz -, de a mai fellépőket nézve - Ozone Mama, PASO, Kowalsky meg a Vega, Zorall, Ganxsta Zolee és a Kartel – nem hinném, hogy bárki is a sörsátor alatt, vagy a saját kis mobil magánrezidenciákban akarna gubbasztani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés