Ki Ahsoka Tano? Minden, amit tudnod kell az új Star Wars-sorozatról!

Ahogy mondani szokás, minden réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban kezdődött...

Amennyiben még sosem hallottál Ahsoka Tanoról, akkor a Disney+-ra augusztus 23-án érkező sorozat tökéletes alkalom lehet, hogy megismerd őt. De ki is ez a karakter, akit már A mandalóriban és a Boba Fett könyvében is láthattunk és miért volt akkora esemény a Star Wars rajongóknak, amikor bemutatták a sorozat első előzetesét?

Nos, ahogy azt mondani szokás, minden réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban kezdődött...

Disney+

Kicsoda Ahsoka Tano?

Ahsoka karaktere 15 éve tűnt fel először a 2008-as Star Wars - Klónok háborúja című animációs filmben. Anakin Skywalker fiatal Togruta fajú padawanja egy bátor, hűséges és kíváncsi, ugyanakkor kicsit szkeptikus és mogorva karakter, akiből igen hamar közönségkedvenc és nem mellesleg a franchise első női jedi főszereplője lett.

A Klónok háborúja (2008-2020) és a Lázadók (2014-2018) animációs sorozatban a rajongók nyomon követhették, ahogy a vakmerő tinédzserből erős harcos vált, majd végül elhagyta a Jedi Rendet, és elveszítette egykori mesterét, aki átállt a Sötét oldalra.

Élő szövet filmvásznon

A Star Wars univerzum animációs sorozatait és a filmeket korábban külön fejlesztették, azonban a Lucasfilm 2012-es felvásárlása után elkezdtek gondolkodni az élőszereplős Star Wars tévésorozat lehetőségén.

Disney+

A lista élén már akkor az az Ahsoka állt, akit Dave Filoni alkotott meg 2008-ban. George Lucas is támogatta egy erős női karakter felemelését: egy olyan hősnőt szeretett volna, akivel a lányai is azonosulhatnak.

A lehetőség tehát adott volt, de még mindig volt egy bökkenő: a Lucasfilm ekkor még mindig nem rendelkezett azzal technológiával, vagyis protézisekkel és vizuális effektekkel, hogy életre keltse Ahsokát és jellegzetes csíkos „haját”.

A megoldás végül Rosario Dawson lett, aki már hosszú évekkel ezelőtt kifejezte rajongását Ahsoka iránt és végül 2022-ben bemutatkozhatott a Mandalorian sorozatban – a rajongók legnagyobb örömére.

De mi történt Ahsokával az elmúlt időszakban?

Ahogy az már ismert, Ahsoka Tano először a Star Wars - Klónok háborúja animációs sorozatban tűnt fel Anakin Skywalker padawanjaként. Részről-részre vált egyre tapasztaltabbá és képzettebbé. Később azonban kiábrándul a Jedi rendből, miután megvádolják, hogy részt vett egy merényletben. Bár Anakin kitart mellette és segít tisztázni a nevét, végül kilép a Jedik közül, és önállóan folytatja küldetését és harcát a birodalom ellen.

Disney+

A Lázadók sorozatban Ahsoka már sokkal érettebben tér vissza. Ekkor találkozik Ezrával, a fiatal, az Ellenállásban harcoló tehetséges Jedivel. Tanítványává fogadja a fiút, és közös kalandjaikban találkoznak pár jól ismert karakterrel a múltból: Rex kapitánnyal és a 66-os parancsot túlélő klónokkal, Darth Maullal, valamint Ahsoka megküzd és le is győzi korábbi mesterét Dath Vadert.

A sorozat végén azonban Ezra önfeláldozó döntést hoz, önként vállalja, hogy megmenti Ahsokát és másokat a Birodalomtól. Ennek és egy időtornádónak hatására azonban a galaxis egy ismeretlen pontján köt ki. Őt keresi majd Ahsoka az élőszereplős sorozatban.

Ahsokával egy újabb erős női karakterrel bővül a Csillagok háborúja univerzum, a legnagyobb rajongók pedig nem csak első élőszereplős felbukkanását, de önálló sorozatát is nagyon várták már. A Star Wars: Ahsoka augusztus 23-tól elérthető a Disney+ kínálatában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!