Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Balaton Sound lányai, akikről bármit el lehet képzelni

Egy fesztiválon bármi megtörténhet, de azért érdemes elgondolkozni, mielőtt mindent elhiszünk.
Hirdetés
Hirdetés

Menjünk bele egy kicsit az újságírói kulisszatitkokba.

Körülbelül 10, maximum 15 percbe telne itthonról, az íróasztalomnál ülve megírni, hogy mit mesélt Andi (21), Petra (23), Bea (20) és a többiek arról, hogyan szexeltek különböző férfiakkal Balaton Sound belépőkért. Még ki se kell mennem hozzá Zamárdiba, elég egy olyan leadet hozzábiggyeszteni, hogy "kolléganőnk" "beszélgetett lányokkal" és "névtelen interjúkat" készített velük.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kutyát sem érdekli, hogy ki az a kolléganő, ahogyan az sem, hogy kik ezek a lányok, és esetleg van-e kép, vagy hangfelvétel arról, hogy azt mondták, amit mondtak. Itt van egy rakás szaftos sztori, lehet rajta csámcsogni, szörnyülködni, röhögni, vagy bárki amit akar. Tízezrek fogják megosztani, jönnek a kommentek, jön a hatalmas nézettség az oldalra. És ennek a több tízezres olvasótömegnek nagyon nagy része nem foglalkozik egy nagyon fontos dologgal.

Hogy hazudtam.

Nem zavarja őket, hogy kolléganőnknek akire hivatkozom nincs neve. Nem zavarja őket, hogy a névtelen kollegina szó szerint legépelte az interjúkat, mégis nekem küldte el, hogy a kétsoros leadet biggyesszem hozzá és rakjam fel az oldalra, amit igazából ő is simán megtehetett volna, és az a furcsaság sem zavar senkit, hogy úgy idéz szó szerint 10 embertől, hogy se hangfelvétele, se videója nincs az esetről.

Oké, lehet, hogy kamu. Miért akkora baj ez?

Mert ezzel egy időben még egy soundos esettől volt hangos a sajtó. Hogy két lányt eszméletlenül találtak meg a DVBSS öltözőjében. A legfrissebb hírek szerint nemi erőszak valószínűleg nem történt, de még mielőtt ezt bejelentette a rendőrség, már több száz komment szólt arról, hogy a lányok megérdemelték, ami történt velük. Ez gusztustalan.

 • Ha egy lány bulizni akar, az teljesen rendben van.
 • Ha egy lány szexelni akar valakivel, az is teljesen rendben van.
 • Ha két lányt egy fesztiválon egy a tömegtől teljesen elzárt helyre viszünk (mint egy fellépő öltözője), majd kábítószert adunk nekik, miközben látjuk, hogy így is teljesen készen vannak, majd miután eszméletüket vesztik nevezett elzárt helyen, ahol senki nem találhatja meg őket, csak reggel a takarítónő, mi sietve elhagyjuk az országot, az nagyon nincs rendben.
 • A lányok semmi olyat nem csináltak, amit a Balaton Soundon ne csinálna rajtuk kívül többezer ember.

  Bárkivel megtörténhetett volna.

  És nem azért, mert a Soundon minden lány kurva, ahogy azt a fent tárgyalt cikk próbálja beadni, mert ez nem igaz. Ezek a lányok sem voltak azok. Ezek a lányok áldozatai voltak annak, hogy két zenész kihasználta a hírnevét, és buliztak egy jót mások kárára.

  Mi a tanulság?

  A nők ellen elkövetett bűncselekményeknél nem a nő a hibás. Senki nem érdemli meg, hogy megerőszakolják, vagy hogy eszméletlenül magára hagyják ki tudja meddig. Nincs az a lenge viselet, ami nemi erőszakra hívna fel, és nincs az a részegség, ami után ne lehetne valakit hazakísérni ahelyett, hogy tovább tömjük minden szarral, aztán magára hagyjuk.

  És könyörgöm ne higgyetek el mindent, amit az interneten olvastok!

  A cikk témáját a partyzoo.hu A Sound lányai - Két pasival szekszeltem a belépőért, és cserébe behoztak ingyen egész hétre! című írása adta.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés