Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Póki név megint szép lesz, méltó régi nagy hiréhez

Szemtelen, fiatalos, pezsgő a Pókember - Hazatérés. A '90-es évek ifjúsági filmjeit idézi.
Hirdetés
Hirdetés

Már megint egy képregény film, már megint egy MARVEL film. Na azok akik ezt így gondolják, ők azok akik tök feleslegesen esnek neki ennek a cikknek az olvasásához.

Beszállsz, hogy duplázhassunk? Még 20 évet a független tájékoztatásnak!
Támogatom

Nem is kívánok most a nagy közönséghez szólni, inkább csak maradok a szűk képregény-rajongói bázisnál.

Pókember - Hazatérés
imdb.com

Szóval, nagy hátast dobott mindenki, amikor tavaly a Sony és a MARVEL végre bejelentette, hogy megosztják Pókember jogait, és mindannyiunk kedvenc hálószövője végre csatlakozhat Vasemberékhez a filmvásznon. Bele is került egy rövid vendégszereplés erejéig az Amerika Kapitány: Polgárháborúba, ami bőven elég volt ahhoz, hogy a karaktert a többi MARVEL hőssel együtt látva szájtátva tapsoljunk és püföljünk egy nagyot a levegőbe, hogy na igen, végre, ez az!

Pókember - Hazatérés
imdb.com

Pókember a képregény kultúra megkerülhetetlen karaktere. Népszerűsége mindig is a plafont verdeste és nem azért, mert ő az, aki rendre megmenti a Földet. Az iránta érzett rajongásnak az a fő oka, hogy Pókember a mindenféle gonosztevővel vívott csatáján kívül, olyan dolgokkal tölti az idejét mint, hogy házi ír, a lányokkal való kapcsolatfelvételen stresszel és olyan tinédzser kori egyéb problémákkal küzd. Ha leszámítjuk azt, hogy egy radioaktív pók megcsípte, akkor tulajdonképpen Peter Parker ugyanolyan problémákkal szembesül, mint minden más - képregény olvasó - kamasz. Talán pont emiatt is lett a korosztály kedvence.

Pókember - Hazatérés
imdb.com

Eddig két komolyabb próbálkozás volt arra, hogy Pókembert vásznon lássuk. Előbb Sam Raimi készített egy trilógiát, aztán Andrew Garfield és Emma Stone nevével fémjelezve próbálta meg a Sony újra életre kelteni a franshice-t, és bár a Csodálatos Pókember első filmje bizakodásra adott okot, a folytatás már nagyon sehová nem tartott. Nagy teher volt hát a MARVEL-en, hogy sikerül e nekik valami újat, valami mást, valami frisset összedobni. Sikerült!

Pókember - Hazatérés
imdb.com

Azt már tudtuk, hogy Tom Holland kiváló választás volt Póki karakterére, de mellékszereplőként villantani egyet, vagy főszereplőként elvinni egy filmet, az azért merőben más sportág.

A MARVEL abban mindig is erős volt, hogy nem egyfajta receptet használ, hanem filmjeit, a sztorit és a mozi hangulatát a főszereplőre szabja és ez ezúttal is bejött. Peter Parker ugyanis egy 15 éves minden pokoljárásával szembesül, a csajozás nehézségeivel éppen ugyanúgy, mint a felnőtté válás nehézségeivel és azzal, hogy elfogadtassa magát a felnőttekkel. Az állandó bizonyítási kényszer, ami néha vakmerőséget is szül, hiszen máskülönben a főhősünk aligha tudna felnőni a feladathoz.

Pókember - Hazatérés
imdb.com

A Pókember - Hazatérés nagyban idézi a '90-es évek kamaszfilmjeit. Tele annak minden bájával, és kalandjával. Amiben egy "igen" a bálra invitált lánytól éppen akkora jelentőséggel bír, mint elkapni a rossz fiút a film végén. Akinek egyébként minden motivációját teljesen értjük, és hitelessé is teszi a figurát.

Ez az a film, ami azért is menő, mert egyszerre veszi magát komolyan és komolytalanul, néha teljesen széttrollkodja önmagát, néha még akkor is, amikor nem is számítanál rá. Ám vannak olyan jelenetek, amik éles pengével metszik szét az agyadat és akkora feszültséggel vannak tele, hogy szinte szétfeszítik a vásznat.

Pókember - Hazatérés
imdb.com

Remek látvány, kiváló színészek és nagyon egyben lévő film. Na ilyen Pókember-mozira vágytunk már egy jó ideje.

Érékelés: 8/10.

Akinek ajánlom: Azoknak a srácoknak mindenképp, akik nehezen jönnek ki a csajuk apjával.

Akinek nem ajánlom: Darkos képregény adaptációkra vágyóknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés