Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Momentum megint újat mutatott!

Óriásjenga, családi programok és kutyamustra!
Hirdetés
Hirdetés

Március 15-én a ’48-as hőseinkre emlékezünk, bár mostanában inkább füttykoncert és tömegbunyók vannak a belváros szívében. Mi a Momentum Mozgalom piknikére voltunk kíváncsiak, így el is indultunk a Városligetbe és ott töltöttük a délutánt.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Még kezdés előtt odaértünk, szóval volt időnk körülnézni.

Volt óriásjenga.

nyu.hu

A kicsik a kézműves sátorban készíthettek kokárdát és huszársapkát.

nyu.hu
A társasjáték sátor nagyon rövid idő alatt megtelt.
nyu.hu

Az irodalmi és történelmi sátorban egész délután izgalmas programokkal várták az érdeklődőket (a képen még építették!).

nyu.hu

Ahhoz képest, hogy nem nagy kamerákkal és logós mikrofonokkal érkeztünk, egy aktivista egyből átirányított minket az információs sátorhoz, ahol készségesen hívták hozzánk Papp Gergőt, a Momentum sajtóreferensét, aki válaszolt pár kérdésünkre. Megtudtuk tőle, hogy azért a Városligetet választották a piknik helyszínéül, mert ez a rendezvény szerintük nem a politizálásról és az ellenségeskedésről kell, hogy szóljon. Egy olyan családbarát programot terveztek megvalósítani, ahol békésen emlékezhetünk ’48-ra.

nyu.hu

Szokatlanul sok gyerekprogrammal készültek, ezért felmerült bennünk a kérdés, hogy van-e kifejezett célcsoportja az eseménynek? Papp Gergő azt válaszolta, hogy konkrét célcsoport nincs, a lényeg, hogy mindenki, akármilyen korosztályba tartozzon, jól tudja magát érezni. Azt is hozzátette, hogy a NOlimpiás kampány idején megtanulták, hogy a Facebookos visszajelzésekre nem mindig tudnak hagyatkozni, így a résztvevők számát sem tudták igazán megsaccolni.

Azt is megtudtuk, hogy továbbra is várni fogják aktivisták jelentkezését, március 20. körül kezdődik a toborzás. Apropó, a mai programok kitalálásában és lebonyolításában nem csak a Momentum tagok, hanem az aktivisták is részt vettek.

Ezután Orosz Anna elnökségi tag rövid és lényegre törő beszédét hallgattuk meg.

nyu.hu

Elmondta, hogy nem egyenszínű, egyenformájú, élére vasalt emlékezeteket, központilag szabványosított ünnepségeket szeretnének. Az is megerősíti a fentieket, hogy a beszédet mindenki csendben figyelte, nem volt susmogás, hisz valóban egy új megközelítést ismerhettünk meg. Hogy ez kinek mennyire szimpatikus, az egyéni döntés kérdése.

A beszéd után elkezdődtek a programok, megszaporodtak a fűben ülő piknikkosaras csapatok, a sportosabbak frizbizéssel és tollasozással ütötték el az időt.

nyu.hu

Nagyon sok kutyus megjelent a pikniken, így indítottunk egy kutyamustrát! Nézzétek, mennyi aranyos négylábú jelent meg az eseményen!

Eddie és Bobbie
nyu.hu
Hector - instagramon: #hectorturok
nyu.hu
Mimi, aki kicsit félős volt, de nagyon aranyos!
nyu.hu
Nancy
nyu.hu
Progi
nyu.hu
Lili és Centi
nyu.hu

Nem csak a kutyák gazdijai, de a Momentum tagok is közvetlenek és barátságosak voltak velünk, tehát összességében, egy kellemes élménnyel gazdagodtunk és közelebbről megismerhettük a Momentum Mozgalom jellegét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés