Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő konyhájában már nem is kell ennünk, hogy ízeket érezzünk?

Ez a fura szerkezet ízeket generál, ha megnyalod.
Hirdetés
Hirdetés

A készülék az 5 alapíznek megfelelő zseléből lényegében bármit össze tud állítani. A zselékben különböző anyagok az ízhordozók: glicerint tartalmaz az édes, nátrium-kloridot a sós, citrormsavat a savanyú, magnézium-kloridot a keserű, és nátrium-glutamát a umami. Elektromossággal szabályozható az ízhordozók távolsága a nyelvtől, így az intenzív érzékeléstől a nem érzékelésig minden fokozat elérhető.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Átélhetem a csokizabálás élményét anélkül, hogy valóban megennék akár egy kockával. A diétázás csodálatos világa nyílhat meg előttünk: így tényleg nincs több önsanyargatás.

A még viszonylag nagy készüléket igyekeznek kisebb méretűre csökkenteni, így akár az is elképzelhető, hogy evőeszközökbe lesznek beépítve. Gondoljunk csak bele: olyan sósnak érezhetjük majd az ételeket, ahogy nekünk jó, de mégsem kell bevinnünk a valódi só mennyiséget. Ez például a magas vérnyomásra lenne jó hatással. A laktózérzékenyeknek nem kéne gyógyszereket bevenniük, ha megkívánnak olyasmit, amit nem ehetnek, mert valódi fogyasztás nélkül is érezhetik a vaníliás latte ízét. És nem utolsó sorban a spetónot is könnyebben meg lehetne etetni a gyerekkel.

via qubit
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés