Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A döntés egyhangú: Bud Spencer park lesz Óbudán!

Szemfüles az, aki észreveszi, hogy egy kerületben valamelyik köztér még nincs hivatalosan elnevezve. De, hogy ennek kapcsán valaki ilyen javaslattal álljon elő, az az igazán nagy dolog.
-----

A kétfarkú kutyapártot lehet kritizálni, vagy egyenesen gyűlölni, de ez a kezdeményezés egyértelműen nyerő volt. Mi más bizonyíthatná ezt jobban, mint az egyhangú önkormányzati döntés, 20 szavazatból, 20 lett igen, azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy Bud Spencerről nevezzék el Óbuda egyik, eddig névtelen parkját.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a budapesti kerületek között egyedüliként 2006 óta kikéri a helyiek véleményét az utcák elnevezésével kapcsolatban - írja az obuda.hu. Többek között ez is lehet az oka, hogy bár kezdetben ellenezték a Kétfarkú kutyapárt kezdeményezését, végül egyhangú döntésben fogadták el azt.

20 igen

A obuda.hu -n olvasható reakció - ami még augusztusban fogalmazódott meg, a Kétfarkú kutyapárt gerillaakciónak minősített kezdeményezésével kapcsolatban - egyébként meglehetősen korrekt volt, ugyanis egyértelműen kiolvasható belőle (értsd: le van írva), hogy az önkormányzat nem az ötlet elől zárkózik el, csupán felhívja rá a figyelmet, hogy ennek megvan a maga menete.

Egyébként érdekes, hogy a cikk szerint közterületet elhunyt személyről csak halála után 5 évvel lehet jogszerűen elnevezni. Úgy fest, ebben az esetben találtak módot arra, hogy megkerüljék ezt a feltételt, és bár az ember nincs oda érte, ha dolgokat kerülnek meg, fölé, alá, ebben az esetben kifejezetten örülünk, hogy így történt.

Akár a kommenteket olvasva a facebookon, akár csak belegondolva abba, hogy mostantól Bud Spencer neve ilyen módon is kötődik a fővároshoz, örül az ember, hogy vannak még kezdeményezések, amiket végig tudnak vinni, és amik egyöntetűen kivívják az emberek elismerését.

Egyébként különösen szimpatikus a határidő, amit megszabtak: Azonnal!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra