Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jó napot, sajtfüggő vagyok

Mindegy, hogy milyen, csak sajt legyen? Talán nagyobb a probléma, mint gondolnád...
-----

Úgy ennék valamit. Csokit. Neem, inkább valami sós kéne. Sajt. Igen, egy jó sajt! - Hűtőajtó feltép, sajt kivesz, csomagolás volt nincs és máris szép minden. Sokunknak ez a bűnös élvezet és még csak nem is gondolnánk, hogy legalább olyan függőséget okozhat, mint a drog vagy az alkohol.

elleuk.com

Sajtoskifli, sajtosrúd, négysajtos pizza, sajtos tészta és nasinak még egy kis sajt. Mert a sajt jó - gondoltuk eddig, de a michigani egyetem kutatói tettek róla, hogy ezentúl kétszer is meggondoljuk azt az utolsó szelet Brie-t.

A szakemberek szerint a sajt összetevői között olyan elemeket találunk, melyeknek köszönhetően teljesen rákattanunk a tejtermékre. A kör szűkült és kiderült, hogy a bűnös nem mást, mint a kazein. Bár ez a fehérje a tejben is megtalálható, ott elhanyagolható a mennyiség. A sajtban viszont nem. A probléma az emésztés során kezdődik, ugyanis kazein casomorphinokra bomlik. A casomorphin pedig egy olyan narkotikum, ami az agy jutalomközpontjára hat, így függőséget okoz(hat).

elleuk.com

Arról ugyan nem szól a fáma, hogy mennyi sajt elfogyasztása után leszünk igazi függők, de kutatók abban biztosak, hogy már csak a magas zsírtartalom miatt is fontos a mértékletesség - hát ez az, ami nem lesz könnyű...

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra