Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Józsefváros tényleg megújul?

Ha a szlogen alatt azt értjük, hogy egyre kontrasztosabb lesz, akkor nem tudok belekötni. De ha nem ezt értjük alatta (tekintve, hogy nem ezt jelenti) akkor máris lehet picit kötözködni…
Hirdetés
-----

Elismerem, a 4-es metró egészen jót tett Budapest ezen környékének, és a II. János Pál Pápa tér is pofás lett, amúgy a kényelmem megőrzése miatt ezentúl, PPt-nek fogom hívni. Az is világos, hogy a látványos megújulás nem következhet be egyik pillanatról a másikra, így üdvözlöm a szépítés és modernizálás irányába tett lépéseket. Ettől viszont hihetetlen nevetséges kezd lenni a környék.

Lengyel Alexandra

Az egyik utcában pofás kávézók, szép új irodaépületek, aztán lépsz kettőt, és még a kutyaszart sincs időd egy ottfelejtett injekciós tűvel kipiszkálni a cipőd talpából, mert félsz, hogy a fejedre esik egy, amúgy kezdetben szépnek indult ház homlokzata. Néhány utcában olyan markáns ammóniaszag van, hogy az akadályozza meg a részeg fiatalokat az odahugyozásban. Tényleg olyan, mint két teljesen különböző világ béna ötvözete.

Lengyel Alexandra
Lengyel Alexandra

Ilyenkor a legtöbb ablakban biztosítanak neked valami finom likőrmaradékot, ha van hozzá gusztusod. Csak felhörpinted, és máris magabiztosabban vágsz neki az utcáknak.

Lengyel Alexandra

Ha esetleg idáig autóval jöttél, csak kedvet kaptál egy kis friss levegőhöz, a város ezen része is biztosít csodás parkolókat a kocsidnak. Mielőtt bejársz, döntsd el, hogy arrébb rugdosod a szemetet, vagy simán ráparkolsz.

Lengyel Alexandra

A graffitik viszont hiányoznának. Van néhány, ami egészen pofás, és semmit nem ront a magára hagyott, oszlásnak indult épületek hangulatán, de leginkább mégis a chatfelületeket szeretem. Ahol többek között elolvashatom, hogy Joci egy buzi és Andit hívjam, ha igazán forró estére vágyom.

Lengyel Alexandra

Lehet, hogy Józsefváros elindult a megújulás útján, de amíg az itt élők ugyanúgy bánnak a környezetükkel, mint egy szemétteleppel, addig a sok próbálkozás, csak újabb WC-nek használható sarkokat fog eredményezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés