Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel százezer ember állt ki a CEU mellett

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, sőt kutyusok is tüntettek az oktatás autonómiájáért.
-----

18.00 körül értünk a Kossuth térre, ahol velünk együtt több száz ember várta a Várkert Bazár felől érkező tüntető sokaságot.

nyu.hu

Mire a beszédek elkezdődtek a tömeg eleje már el is érte a Parlamentet, viszont a gigászi sor vége másfél óra múlva érkezett meg. A beszédek kicsit csúsztak, a felszabadult időt Juhász Tomi töltötte ki pár buzdító dallal.

nyu.hu
nyu.hu

Ezután megköszönték a támogatást mindenkinek és elindítottak pár hatalmas guriga lapot, amin szinte minden támogató neve szerepel.

nyu.hu
nyu.hu

A beszédek után közös éneklés következett, ami során pár igen lelkes hölgy próbálta egymást túlénekelni. Ezután elhangzottak a szokásos jelmondatok ("Orbán, takarodj!", "Ruszkik, haza!", "Ne írd alá, János!").

nyu.hu
nyu.hu
Tömör és lényegretörő
nyu.hu
nyu.hu

A hivatalos tüntetésnek vége lett, egy utolsó "Ne írd alá, János" kiáltással búcsúztatták a tömeget a szervezők, majd miután elénekeltük a Himnuszt, megkértek mindenkit, hogy békésen menjenek haza. De hát a feltüzelt tömeg a hazamenetelre gondolni sem akart! Újabb jelmondatok, keményebb, trágárabb plakátok kaptak helyet. Ekkor már jóval több rendőr állt a Parlament bejárata előtt.

nyu.hu

Összecsapás nem történt, az egyetlen kiemelkedőbb összetűzés az M1 stábjának kipaterolása volt.

Nem kérdés, hogy ez volt az év eddigi legnagyobb tüntetése, idén még semmilyen politikai témájú esemény nem mozgatott meg egyszerre ennyi embert. Hivatalos becslések szerint nyolcvanezres tömeg vonult Budapest utcáin.

nyu.hu

Friss infó: fél tíztől megbénult a Nagykörúton és az Andrássy úton a forgalom, mivel demonstrálók ezrei vonultak a Fidesz-székház elé, viszont egy saroknál közelebb nem juthattak, mert egy rendőrsorfalon való áttörés után a rohamrendőrök megállították a tömeget.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!