Eddig: 2 450 597 / 3 000 000 Ft, 114 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Király Viktor helyett új műsorvezetővel indul a Dal 2023

A zenei vetélkedő tíz versenydallal veszi kezdetét szombat este.

A Dal 2023 mezőnyét értékelő szakmai zsűriben a megszokott arcokat láthatjuk: Mező Misi énekes-zenész (ötödik alkalommal), Wolf Kati énekes és Ferenczi György zenész (mindketten harmadjára), valamint Egri Péter, rockabilly zenész, énekes.

A dalok élő adásban mérettetnek meg, fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be. Míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, addig a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében szólalnak meg. Műsorvezetőként Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várja a nézőket szombat esténként, közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

A győztesről idén is a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak 4-4 dal kerül a döntőbe és ezzel közelebb Az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címhez.

A győztes dal előadója - Az Év Dala 2023 cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett - tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Az MTVA 2020 óta nem delegál magyar versenyzőt az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!