Király Viktor helyett új műsorvezetővel indul a Dal 2023

A zenei vetélkedő tíz versenydallal veszi kezdetét szombat este.

A Dal 2023 mezőnyét értékelő szakmai zsűriben a megszokott arcokat láthatjuk: Mező Misi énekes-zenész (ötödik alkalommal), Wolf Kati énekes és Ferenczi György zenész (mindketten harmadjára), valamint Egri Péter, rockabilly zenész, énekes.

A dalok élő adásban mérettetnek meg, fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be. Míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, addig a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében szólalnak meg. Műsorvezetőként Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várja a nézőket szombat esténként, közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

A győztesről idén is a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak 4-4 dal kerül a döntőbe és ezzel közelebb Az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címhez.

A győztes dal előadója - Az Év Dala 2023 cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett - tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Az MTVA 2020 óta nem delegál magyar versenyzőt az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!