Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

20 tanács, mielőtt megházasodnál

Hogy ne a nászéjszaka után kelljen intézni a válási papírokat.
Hirdetés
Hirdetés

Honnan tudod, mikor jön el az idő, hogy összekösd a másikkal az életed? Vársz a harmadik évfordulóig? Vagy, amíg visszafizeted a diákhitelt? Inkább koncentáljunk a valóban fontos dolgokra.

A @cxkenobxkerry nevű Twitter felhasználó összeszedte mindazt, amit tudnunk kell magunkról és a partnerünkről ahhoz, hogy eldöntsük, valóban házasságot akarunk-e kötni. A vallástól a szexualitsig minden szempontot vizsgál. Te tudod bővíteni a listát?

Mielőtt megházasodnál:

1. Beszélj az adósságról.

2. Önként és teljesen elkötezettek egymás mellett. Nincs "nem vagyok biztos benne" és "mi van, ha", meg "ez nem a megfelelő idő". Vagy mindketten benne vagytok, vagy nem.

3. Mikor/hány gyereket akartok. (Adoptálás?/Meddőség? Stb.)

4. Járj STD szűrésre. Beszélj az eredményről, vizsgáltasd magad rendszeresen a házasság alatt is.

5. Beszéljetek az 5-10 éves tervetekről. A karrieretek engedi a költözködést/utazást? Költözési hajladósság?

6. Vallásosság. Osztja az alapvető nézeteidet? Nagyon fontos!

7. Dühkezelési problémák: valamelyikőtök küzd vele? Jár terápiára? Kérjen segítséget, mert tönkre teheti vele a párja és a gyerekek életét is.

8. Energia? Egyezik? Kövesd a megérzésed.

9. Ruházat. Kis dolognak tűnnek, de idővel a kis dolgok felhalmozódnak. Fontos, hogy az elvárásaitok megfeleljenek egymásnak a teljes komfortért.

10. Szexuális kompatibilitás. Ugyan azon a térfélen kell játszanotok. Egyetértés, hajlandóság kipróbálni dolgokat, traumák, stb.

11. Pénzügyek. Hogyan osztjátok meg a számlákat? Nemi szerepek a kapcsolatban? Hogy gondoskodtok a szülőkről idős korukban? Stb.

12. A kor nem sokat számít. Tapasztalataim szerint ez az emberről szól és a világnézetükről. Ha fiatal vagy, győződj meg róla, hogy a párod lehetővé teszi-e, hogy saját tempódban fejlődj a magad módján. Ezt tiszteletnek hívják.

13. Nemek közötti ellentétek. Fektessétek le a szabályokat: mit szabad, mit nem szabad (ölelés/kézfogás/stb.). Tudom, a bizalomnak ott kéne lennie, de meglepődnél, milyenek az emberi korlátok. Az ilyet jobb tudni, mint nem tudni.

14. Közösségi média: hiszed vagy sem, sokan szakítanak emiatt. Sokan a magánéletet preferálják, mások nem. Egyeztessétek véleményeteket.

15. Megtakarítások. Mennyit kerestek? Mennyi a tervezett kereset? Fenntartható? Lakás? Ház? Öröklakás? Jövőbeli tervek, amiket még nem engedhetsz meg magadnak?

16. Mi a megcsalás? Bonyolult helyzet? Szünet? Szakítás? Stb.

17. Fizikai és verbális bántalmazás: mi tekinthető sértőnek és mi nem? Kérj segítséget, ha kell. Szakemberek mindig bevonhatók.

18. Mik az utolsó kívánságaitok? Temetkezési eljárások? Mi van, ha egyikőtök lebénul? Halál? Beszéljetek róla. Az egészről.

19. A szerelem nem tartja fenn a kapcsolatot. A szeretet iránti elköteleződés a hullámvölgyek ellenére is viszi tovább azt. Felejtsd el a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" gondolkodást, és minden rendben lesz.

20. Szeretném, ha mindenki észrevenné, hogy nem említettem meg az iskolázottságot, családi hátteret, etnikai hovatartozást, munkahelyi szintet. Ennek az az oka, hogy hosszú távon egyik se számít. Nem ilyen felületes tulajdonságok alapján dől el, jó ember vagy-e.

A poszt már 220 ezer lájknál és 60 ezer retweetnél jár.

via boredpanda

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés